office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

3 vikend destinacije savršene za odmor na moru van sezone

S prvim zrakama sunca na proljeće već polako maštamo o ljetnom odmoru, koji najčešće završava na nekoj od lokacija s pristupom na more.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPLIT | CROATIA ?? (@gradsplit)

 

Ako ste zaljubljenik u more, a godišnji odmor vam nastupa tek u Augustu, to ne znači da ne možete i ranije posjetiti neku od morskih destinacija. Upravo se sve veći broj ljubitelja morskog povjetarca, sunca i valova odlučuje na vikend odmor van sezone. U nastavku govorimo zašto biste i vi trebali slijediti njihove korake, te donosimo čak 3 destinacije na kojima možete uživati ovaj vikend.

Zašto na more van sezone?

Punjenje baterija 

Nekako smo navikli da se na more tradicionalno ide u ljetnom periodu, a svi dobro znamo da navike nekad nije loše promijeniti, posebno ovu. Naime, nakon duuuge, tamne i hladne zime, našem tijelu baš kao i našem umu je potrebno veliko punjenje baterija, kako bismo što bolje prigrlili proljetne obaveze, ali i preventivno spriječili onaj svima poznati proljetni umor.

Povoljne ponude u gradovima van sezone

Znamo, nije lako organizovati budžet za odlazak na more 2 puta u toku jedne godina. Međutim, sigurni smo da pored morskih obilazite neke druge lokacije i odsjedate u hotelima. Zbog toga je važno znati, da su smještaji mnogo povoljniji van sezone, kao i usluge u restoranima i kafićima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPLIT | CROATIA ?? (@gradsplit)

Upoznavanje grada iz drugog ugla

Neke od gradova koji ćemo navesti ste vjerovatno već posjetili, međutim sigurno niste osjetili potpune njegove čari kao i lokalni, svakodnevni život. U toku sezone mnogi turisti biraju mjesto na koje ste se i vi odlučili, i ponekad zbog gužve odustanete od istraživanja malenih ulica, domaćih dućana ili kuhinje. Na ovaj način, putujući van sezone, moći ćete doživjeti ove gradove u cijelom njihovom sjaju.

Split, Hrvatska

Ova lista nije mogla proći bez jedne od najljepših riva u regiji, Splitske rive. Mnogi građani naše države upravo ovaj grad biraju za svoju vikend destinaciju i dozu vitamina C. Pored rive možete uživati u ulicama starog grada i doznati više o historiji ovog mjesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPLIT | CROATIA ?? (@gradsplit)

Perast, Crna Gora

Perast je malo naselje u općini Kotor, u susjednoj nam Crnoj Gori. Cijelo mjesto je uređeno od kamena, s prepoznatljivim malim kućama. Odlična je lokacija za porodične izlete i mirna opuštanja. Uživat ćete u tradiciji ali i arhitekturi zbog mnogih palača, crkvi i simpatičnih kuća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duh Balkana (@balkanstreets_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duh Balkana (@balkanstreets_)

Pula, Hrvatska

Pula je grad u Hrvatskoj i najveći grad u Istri. Grad ima dugu tradiciju vinarstva, ribarstva, brodogradnje, te je kulturni centar Istre još od rimskog doba. Naravno, najpoznatiji arhitektonsko djelo u Puli je amfiteatar ili arena. Jedan je od najbolje sačuvanih arena iz antike, te je danas popularno mjesto za održavanje ljetnih festivala i drugih kulturnih događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kukovec (@petra.kukovec)

Izvor:Bonjour.ba

You must be logged in to post a comment.