office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Abu Dabi: Koji su uslovi za vakcinisane, a koji za nevakcinisane turiste?

Abu Dabi je poželeo dobrodošlicu svim potpuno vakcinisanim turistima i putnicima širom sveta, kao i nevakcinisanim posetiocima sa tzv. “zelene” liste zemalja, bez obaveznog karantina.

Odbor za vanredne, krizne situacije i katastrofe u Abu Dabiju je objavio nove, ažurirane smernice.

Kako bi svim putnicima olakšali proceduru oko ulaska u zemlju, omogućena je registracija međunarodnih sertifikata o vakcinaciji pet dana pre polaska na put putem aplikacije Savezne uprave za identitet i državljanstvo ili putem sajta ica.gov.ae.

Svi kandidati će dobiti potvrdu sms koji će sadržati link do aplikacije Alhosn, koju je potrebno preuzeti pre putovanja, a koja prikazuje stanje vakcinacije korisnika i rezultate PCR testova, koji su potrebni za aktiviranje zelene karte u Abu Dabiju.

Po dolasku, putnici će dobiti jedinstveni identifikacioni broj na aerodromu ili putem aplikacije ICA, koji je potreban da bi se dovršila registracija u aplikaciji Alhosn. Nakon PCR testa na aerodromu, posetioci mogu da aktiviraju Green Pass, omogućavajući im ulazak u sve javne prostore u UAE.

Deca mlađa od 12 godina i osobe sa umerenim i teškim smetnjama u razvoju izuzeta su od PCR testiranja na kovid 19.

Uslovi za vakcinisane turiste

Moraju da pokažu negativan PCR test, ne stariji od 48 sati i da urade test po dolasku na aerodrom. Neće morati da idu u karantin, ali moraju da urade još jedan PCR test 6. dana boravka u Abu Dabiju.

Za vakcinisane turiste iz drugih zemalja, koje nisu na zelenoj listi, važe ista pravila s tim što moraju da urade dva PCR testa po dolasku u Abu Dabi – 4. i 8. dana po polasku.

Uslovi za nevakcinisane turiste

Za nevakcinisane turiste iz zelenih zemalja važe isti uslovi kao i vakcinisane iz zelenih zemalja s tim što će morati da urade dva PCR testa 6. i 9. dana po dolasku.

Nevacinisani putnici iz ostalih zemalja, koje nisu na zelenoj listi moraju da pokažu negativan PCR test, koji nije stariji od 48 sati i da urade PCR test po dolasku, ali će morati da idu u 10-dnevni karantin. Devetog dana moraju da urade PCR test, ako su negativni, mogu da okončaju karantin i da nastave da uživaju u čarima Abu Dabija.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.