office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

BAD GASTEIN – Austrijski bajkoviti gradić koji će vam pružiti pravu zimsku avanturu

Iako će brojni skijaši ove zime preskočiti Austriju u korist drugih zemalja u regiji koje imaju nešto manje restrikcije odnosno uvjete prelaska granice, ipak ostaje činjenica da Austrija i na početku 2022. godine ima toliko toga za ponuditi. Izbor skijališta i više je no odličan, snijega je mnogo, a i popratni sadržaji vezani uz austrijska skijališta u après ski terminima standardno su odlični.

Bad Gastein

Ako ne želite voziti daleko da biste doživjeli austrijsku zimsku avanturu, na renomirana skijališta u najudaljenijim dijelovima Austrije, naš prijedlog nalazi se na četiri i pol sata vožnje autom od Zagreba. Riječ je o Bad Gasteinu, pitoresknom gradiću u regiji Salzburg, za koji mnogi naši posjetitelji komentiraju da je baš poput Opatije, samo u zimskom ruhu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cecilia Capri ? (@cecilia.capri)

I doista je tako, jer Bad Gastein već je godinama na glasu kao alpski Monte Carlo, ali i kao raj za sportske entuzijaste. S vrhovima koji prelaze granicu od tri hiljade metara i protežu se u zonu ledenjaka Hohe Tauern u Sportgasteinu, Bad Gastein pruža brojne skijaške mogućnosti, uz brojne skijaške staze i u ovom trenutku čak 150 centimetara snijega na vrhu.

Ovaj predivan gradić izuzetno je sadržajan i nakon što u popodnevnim satima zaustave sve gondole, a ono po čemu je poznat šarmantni su Belle Époque hoteli koji i danas imaju nevjerojatnu draž. Primjera radi, slavni Grand Hotel de l’Europe koji datira s početaka 20. stoljeća, toliko je specifičan i bajkovit da je navodno bio jedan od modela za imaginarni The Grand Budapest Hotel Wesa Andersona. I danas se ističe tim starinskim interijerom koji nas na mističan način vraća u bogatu povijest hotela, no u njega se istovremeno aktivno ulaže i modernizira u skladu s originalnim identitetom.

Bad Gastein je u međuvremenu dobio još nekoliko sjajnih hotela i rezidencija koje su ovaj gradić proslavile i među mlađom publikom, a mi smo svoja ‘must visit’ mjesta za odmor i wellness izdvojili u nastavku!

Regina Hotel Bad Gastein

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia (@juliastockinger_)

Hotel Miramonte Bad Gastein

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Paar (@alexanderpaar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia (@juliastockinger_)

Villa Rosa Bad Gastein

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia (@juliastockinger_)

Izvor:Journal.hr

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.