office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bajka na obali Dunava: Beogradski kafić oduševljava prazničnom dekoracijom

Beogradska Cafeteria Gardoš poznata je po novogodišnjoj dekoraciji kako interijera tako i eksterijera, koja svake godine privlači ogroman broj posjetilaca, a posebno su upečatljivi plišani medvjedi koji vise s prozora i fasade zgrade.

Cafeteria se nalazi na adresi Njegoševa 53 u Zemunu, a prepoznatljiva je po bajkovitom uređenju koje podsjeća na Colmar, Strazbur, ali i druge idilične praznične lokacije širom Evrope.

Posljednjih godina plišani medvjedi koji vise s prozora, ukrašene jelke, lampice i zamotani pokloni doveli su do toga da ovo mjesto u susjedstvu bude prepoznato kao omiljena božićna lokacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cafeteria Gardoš (@cafeteriagardos)

Zbog ogromnog interesa koji su medenjaci i dekoracije izazvali prošle godine, u jednom momentu vlasnici su ih odlučili skloniti ne bi li smanjili broj posjeta radi sigurnosti i zdravlja zaposlenih i posjetilaca, jer je pandemija bila u punom jeku.

Uz idiličan interijer ispunjen patuljcima i figuricama Djeda Mraza, praznična atmosfera posebno dolazi do izražaja u večernjim satima, kad se upale svijetleće lampice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cafeteria Gardoš (@cafeteriagardos)

Praznična bajka na obali Dunava privukla je i pažnju medija, a “kućica od čokolade” postala je jedna od najposjećenijih lokacija tokom zimskog perioda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cafeteria Gardoš (@cafeteriagardos)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.