office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bjelašnica prva u regiji večeras otvara novu sezonu skijanja

Predstavnici Olimpijskog centra Bjelašnica i preduzeća ZOI’84 najavili su kako će večeras od 16:30 sati noćnim skijanjem biti otvorena nova sezona skijanja na olimpijskoj planini.

Kako je navedeno, ZOI’84 će prvi dan nove sezone ponuditi besplatno skijanje za 300 korisnika na stazi “Kolijevka”. Do vikenda će noćno skijanje biti u funkciji od 18:30 do 21:00 sat, a od 4. decembra planirano je i otvaranje ostalih staza.

Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno s intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI’84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog “BX” lifta, koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i bit će pušten u funkciju 15. decembra 2021., vještačkom osnježenju kompletne staze “Kolijevka”, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.

“Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI’84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i ograničenjima u javnim nabavkama, učinili smo sve da unaprijedimo uslove skijanja i dočekamo naše korisnike s pozitivnim promjenama. Napornim radom svih uposlenika i izvođača radova počinjemo sezonu nesmetano te smo odlučni da nastavimo razvoj skijališta“, kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI’84.

ZOI’84 odgovornost stavlja na prvo mjesto te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.

“Nova Uprava ZOI’84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija, koja je u lockdownu, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi sami po sebi omogućavaju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku znatno doprinose izgradnji imuniteta”, rekao je Jasmin Mehić.

Za novu zimsku sezonu traži se sezonska karta više. Stoga je, zbog velikog interesovanja korisnika, pretprodaja karata produžena do 4. decembra 2021. Na taj način ZOI’84 želi učiniti zimske sportove dostupnim što većem broju bh. građana. Sezonske karte, koje su među najpovoljnijim u regiji, mogu se kupiti na ski-kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.

“Vrijedni tim ZOI’84, uz podršku stručnjaka s najboljih skijališta regiona, predano radi na tome da nova skijaška sezona 21/22 bude najbolja do sada. Međutim, to je samo početak i ne mislimo se na tome zaustaviti. Započeli smo planiranje infrastrukturnih ulaganja i razvoj skijališta za narednu sezonu. Između ostalog, planiramo osposobiti stazu za noćno skijanje s vrha ski-lifta “BY”, nabaviti nove mašine za uređenje staza, izgraditi garažu za šestosjednu žičaru s pratećom infrastrukturom. To, naravno, ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sararajevo, koji prepoznaju važnost razvoja OC Bjelašnica i OC Igman”, zaključuje Jasmin Mehić.

U cilju prevencije zloupotrebe karata, iz JKP ZOI’84 poručuju da će od ove godine biti unaprijeđena i pojačana kontrola ski-karata te apeluje da korisnici savjesno koriste svoje ski-karte, kako bi spriječili eventualne neugodnosti. (Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.