office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Brač

Iz Makarske možete trajektima Jadrolinije za pola sata stići na otok Brač, u mjesto Sumartin, a odatle vam se pružaju svakodnevne mogućnosti. Ako se bavite paraglidingom,brzo ćete stići na najviši vrh Brača, Vidovu goru (778 m), odakle se možete spuštati padobranom, samostalno ili organizirano posredovanjem turističkih agencija.

Na Vidovoj gori lokalno stanovništvo bavi se stočarstvom te se nudi nadaleko poznata bračka janjetina i poznati specijalitet vitalac. Ako više volite biti čvrsto s nogama na zemlji, predlažemo vam da iz Sumartina krenete do Nerežišća, a odatle vam treba nekoliko sati hoda uskom i divljom cestom do pustinje Blaca.

To su naselje sagradili u kamenoj stijeni svećenici iz Poljica bježeći pod najezdom Osmanlija. Pustinja Blaca neobičan je muzej sa samostanom, crkvom, gospodarskim kompleksom koji je već u ona vremena imao teleskop i bogatu biblioteku. Do Blace možete i iz Nerežišća dio puta i automobilom ,no do konačnog ishodišta ipak trebate hodati sat vremena. Na Braču se nalazi i najpoznatije ljetovalište Bol, s plažom Zlatni Rat koja je simbol hrvatskog turizma. Supetar i Sutivan također su poznata ljetovališta koja vrijedni posjetiti. Kulturna zbivanja organizirana su tijekom cijelog ljeta, a od muzeja svakako posjetite Muzej otoka Brača u selu Škripu u srcu otoka Brača.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.