office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Gastro svijet: U ovim gradovima je najjeftinija hrana

Kada idete na putovanje u za vas nepoznat grad, informišete li se o cijenama hrane? Istražujete li nove okuse, kombinaciju začina, jedte li lokalnu hranu ili ste više ”daj da pojedem nešto s’ nogu jer želim razgledati ovaj grad što više. Sami sebi postavljate prioritete naravno, ali  kada putujete na neko novo mjesto obavezno probajte nešto od lokalne hrane. (npr.možda niste ljubitelj Mađarskog gulaša ali tu je Kürtőskalács ili Lángos).

Svi ljubitelji hrane na putovanjima mogu otkrivati beskrajni gastro svijet koji svaka država ima.

Na vrhu liste najskupljih gradova u Evropi nalaze se Oslo, Kopenhagen, Bergen.

Sada nas je interesovalo koji su najpristupačniji evropski gradovi.

Analiza je uključivala upoređivanje cijena za obrok za dvoje u jeftinim restoranima, u restoranima srednjeg nivoa, potom koliko treba izdvojiti za večeru za dvoje u pabu, kao i koliko bi koštao jedan obrok za troje u italijanskom restoranu, piše Euronews.

Na kraju je izvučena prosječna cijena, koju treba izdvojiti za ručak/večeru u nekom restoranu.

Najjeftiniji grad je Istanbul – u njemu ćete morati da izdvojite u prosjeku 17.42 evra za obrok za dvoje.

Na drugom mestu se nalazi Sent Petersburg, u kojem ćete obrok platiti 21.60 evro, dok je na trećem mestu Budimpešta (22.50 evro).

Potom slijede gradovi Kijev (23.14), Prag (25.24 eura) i Lisabon (29.76), a onda i Moskva (31.70), Napulj (34 eura), Dubrovnik (35.98 eura) i Atina (36 eura).

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

One Reply to “Gastro svijet: U ovim gradovima je najjeftinija hrana”

You must be logged in to post a comment.