office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Hrvatima skupo na Jahorini: Objavili su detaljan pregled cijena sa BiH popularnog skijališta

Kad su se tijekom pandemije covida-19 zatvorila gotovo sva europska skijališta, ona u BiH postala su hit i oborila su sve rekorde posjećenosti. Jedan od primjera je Jahorina, koja i danas privlači goste iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Njemačke. U to smo se uvjerili i sami kad smo odlučili potegnuti do olimpijske ljepotice piše Index.

Ponukani sve češćim objavama na društvenim mrežama, u kojima skijaši komentiraju kako su se cijene na Jahorini izjednačile s onima na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj, prošetali smo po nekoliko ugostiteljskih objekata i provjerili što se nudi od jela i pića te, ono najvažnije, po kojim cijenama.

Olimp bar

Prvo smo se ukrcali na gondolu Poljice i uputili se na vrh Jahorine. Ondje nas je, na 1879 metara nadmorske visine, dočekao Olimp bar.

Naručili smo kafu s mlijekom (2.82 eura) i Cedevitu (2.56 eura). U ponudi imaju i razne čajeve (3.07 eura), tople čokolade od lješnjaka, kokosa, naranče i cimeta, bijele ili mliječne čokolade (5.12 eura) i razne druge sokove i vode. Malo točeno pivo je 3.07 eura, a medica ili višnja 3.84 eura.

Što se tiče hrane, nudi se jahorinski doručak, koji uključuje jaje na oko, pršut, travnički sir, kajmak i uštipke. Cijena mu je 9.22 eura. Za špagete bolognese morat ćete izdvojiti 10.75 eura, a za grah s kobasicom i pecivom 7.94 eura. Sarma s pire krumpirom je 11.78 eura, kao i pileća krila s BBQ umakom i prženim krumpirićima. Porcija ćevapa ili sudžukica s prženim krumpirićima iznosi 10.75 eura piše Index.

Cijene pizza kreću se od 9.98 eura do 13.82 eura. Najskuplja pizza je pizza Olimp, koja se sastoji od pelata, mozzarelle, rukole, pršuta, cherry rajčica i grana padana.

Najveće iznenađenje jelovnika bila nam je riba. Na vrhu Jahorine mogu se pojesti lignje na žaru (13.31 euro), file lososa (16.63 eura) ili tuna steak (19.96 eura). Uz svako riblje jelo servira se “dalmatinsko varivo”, odnosno blitva s krumpirom i povrće sa žara.

Mi smo naručili uštipke s kajmakom i Eurokremom i nismo požalili. Uštipci su na stol stigli vrući, mekani i prozračni. Kajmak je pun pogodak i nismo sigurni jesu li nam uštipci bolji u slanoj ili slatkoj varijanti. Porciju od šest uštipaka sa spomenutim dodacima platili smo 6.65 eura pišu novinari Indexa.

Zanimljivo je i da se na kraju članka nalazi anketa u kojoj većina čitatelja poručuje da su cijene na BiH olimpijskoj ljepotici previsoke.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.