office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Idete na jedan dan u Veneciju? To će se od iduće godine plaćati

Lokalno stanovništvo već dugo kritizira grad zbog masovnog turizma, uslijed čega se stvara ogromna gužva oko najpopularnijih gradskih znamenitosti i kretanje uskim ulicama je otežano

Zbog regulacije ogromnog broja turista, jednodnevni izletnici će od iduće godine za ulazak u Veneciju morati kupiti ulaznicu. Odredba će se provoditi od 16. januara, a donesena je s ciljem kontrole broja posjetitelja, posebice u vrijeme sezone.

Lokalno stanovništvo već dugo kritizira grad zbog masovnog turizma, uslijed čega se stvara ogromna gužva oko najpopularnijih gradskih znamenitosti i kretanje uskim ulicama je otežano.

Prije pandemije nije bilo neobično da grad dnevno posjeti i preko sto tisuća posjetitelja. Gradske vlasti sada se žele obračunati s jednodnevnim izletnicima i posjetiteljima s kruzera koji većinom ne pridonose mnogo lokalnoj ekonomiji.

Stanovnici pokrajine Veneto, ljudi rođeni u Veneciji i svi koji imaju rezerviran smještaj u gradu neće morati kupovati kartu.

Cijena ulaznica će varirati do najviše deset eura po osobi, a oni koji rezerviraju ranije platit će manju cijenu. Posjetitelji će prije dolaska morati rezervirati ulaznice na internetu, dok će oni koji u grad uđu bez ulaznice platiti kaznu između pedeset i sto eura.

Od septembra cijene ulaznica za gradske muzeje i vodene autobuse, takozvane vaporette, porast će osim ako ih ne rezervirate online. Ovim potezom želi se posjetitelje naviknuti na planiranje putovanja prije nego što se u januaru uvedu ulaznice za posjetitelje.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.