office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Italija će parovima za vjenčanje u Rimu plaćati po 2.000 eura

Regija u centralnoj Italiji nudi parovima grant od 2.000 eura za organizovanje vjenčanja u toj oblasti u pokušaju da se podstakne poslovanje ugostiteljskih objekata i lokalnog sektora vjenčanja nakon pandemije.

Regija Lazio, koja uključuje glavni grad zemlje Rim, druga je najnaseljenija regija Italije.

U okviru inicijative pod nazivom “Lazio s ljubavlju” 10 miliona eura je izdvojeno kako bi se italijanskim i stranim parovima dao povrat novca u iznosu do 2.000 eura kada kupe usluge ili proizvode od lokalnih ugostitelja, organizatora vjenčanja, cvjećara ili kompanija za planiranje vjenčanja.

Sva vjenčanja koja se održe između 1. januara i 31. decembra 2022. će imati pravo na grant.

Grant također može pokriti troškove medenog mjeseca, usluge fotografiranja i zabave za vjenčanje.

Rim

Službena web stranica regije navodi da se nada da će grantovi povećati poslovanje u ovoj oblasti i pomoći lokalnim dobavljačima da se oporave od ekonomskih posljedica pandemije covida-19.

Italija ima jednu od najviših stopa smrtnosti od covida u svijetu i jedna je od prvih zemalja koja je uvela karantin.

U septembru 2020. godine Assoeventi, ogranak italijanskog poslovnog lobija Confindustria za događaje i vjenčanja, rekao je za Financial Times da je 85 posto planiranih talijanskih vjenčanja za tu godinu odgođeno zbog pandemije.

Osim toga, procjenjuje se da je 9.000 planiranih vjenčanja stranih parova bilo odgođeno ili otkazano.

Parovi koji prihvate regionalnu ponudu morat će priložiti dokaz o maksimalno pet računa. Prijave se mogu podnijeti do 31. januara 2023. godine ili do isteka sredstava.

Region nudi širok spektar lokacija za vjenčanja od grada do sela. Glavni grad zemlje je dom nekih od najpoznatijih znamenitosti Italije, uključujući Španske stepenice, Koloseum i Fontanu di Trevi.(Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.