office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Je li ovo najatraktivniji region Turske? Preko milion turista u prvih pet mjeseci ove godine

Kapadokiju u opštini Goreme, jednu je od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj, u prvih pet mjeseci ove godine posjetilo je više od milion turista, javlja Anadolu Agency (AA).

Kapadokija, koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a, danima kada su vremenski uslovi pogodni dnevno primi više od 3.000 turista i pruža usluge sa 156 balona na vruć vazduh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cappadociapassenger

Prema podacima Kancelarije guvernera Nevsehira, Kapadokiju je posjetio 1.030.491 turista.

Navedeno je da ova turistička destinacija, gdje se spajaju ljepote prirode i historije, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu, domaće i strane turiste privlači prirodnim, historijskim i kulturnim bogatstvima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Gherardini (@lisa.gherardini)

 

Muzeje i podzemne prostorije u Kapadokiji u januaru je posjetilo 88.677 domaćih i stranih turista, u februaru 83.432, u martu 133.166, u aprilu 247.459, a u maju 477.757 turista.

Turistički vodič Sevda Aksoy navela je da je ponovo oživi turizam na ovom području, nakon stagnacije uzrokovane merama uvedenim zbog pandemije koronavirusa.

Freepik

“Imali smo mnogo posla, posebno u aprilu i maju. Lokalni turisti takođe obraćaju pažnju na kulturni turizam zadnjih godina. To nas raduje. Vjerujemo da će jun biti takođe intenzivan. I učenici pokazuju interesovanje”, pojasnila je Aksoy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FWD Takaful Malaysia (@bylarhmn)

Izvor:Anadolija

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.