office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jeftine destinacije u Evropi za koje nećete morati izdvojiti mnogo novca

Turističke stranice izdvajaju Rumuniju, Bugarsku, Portugal i Češku kao države za čiju posjetu nećete morati potrošiti previše, a imaju pregršt zanimljivih turističkih sadržaja.

Evropa nudi obilje destinacija za sve ukuse i interese – od plavih obala sa pješčanim plažama preko krivudavih planinskih staza do historijskih destinacija koje datiraju više od hiljadu godina.

Nažalost, mnoge od ovih destinacija – posebno u popularnim zemljama kao što su Francuska, Njemačka i Nizozemska – također će maksimalno iscijediti vaš budžet.

Ako tražite najjeftinije evropske zemlje za posjetu, morat ćete razmišljati izvan okvira, a turističke stranice predlažu sljedeće zemlje kao prihvatljivu opciju:

Bugarska

Bugarska je jedan od skrivenih dragulja Evrope za putnike i iseljenike koji se nalaze u istočnoj Evropi. Ova država ima gradove bogate historijom i prelijepe pejzaže, uključujući plaže duž Crnog mora ljeti i planine za skijanje zimi.

Javni prijevoz je u Bugarskoj nevjerovatno jeftin s kartama za međugradski voz već od 5 dolara, a večera s pićem koštat će manje od 10 dolara.

Rumunija

Rumunija je još jedna zemlja sa prekrasnim pejzažima, živopisnim gradovima i veoma pristupačnim načinom života. Hrana u Rumuniji je veoma jeftina, uključujući menije u restoranima u kojima za ručak možete izdvojiti i 4 dolara.

Smještaj u hotelima, hostelima i apartmanima košta od 7 dolara po osobi.

Portugal

Iako je skuplji od ostalih zemalja na listi, cijene u Portugalu su otprilike upola ili čak za jednu trećinu manje od onih u drugim zapadnoevropskim zemljama, sve dok se ne planirate skrasiti u Lisabonu.

Češka Republika

Daleko od Praga, Češka ima i prekrasan krajolik i povoljne nekretnine. Životni standard u Češkoj je otprilike isti kao u Njemačkoj, ali košta upola manje.

Obroci su jeftini, a mogu se pronaći za iznose od 3 do 5 dolara, a oni koji žele posjetiti ovu državu mogu platiti već od oko 15 dolara za noćenje u hostelu.(Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.