office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jeste li već posjetili Otok ljubavi u Hrvatskoj? Idealan je za putovanje u dvoje

Između otoka Pašman i mjesta Turanj na Jadranu je smješten i mali otok Galešnjak, najpoznatiji kao Otok ljubavi ili Otok zaljubljenih. Nije naseljen te je idealna destinacija za jednodnevne izlete za zaljubljene parove.

Iako je Napoleonov kartograf Charles-Francois Beautemps-Beaupre početkom 19. stoljeća ucrtao gotovo savršen oblik srca na mapu hrvatske obale, otok ljubavi postao je atrakcija tek 2008. godine, kada ga je Google Earth proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena.

Njegova popularnost od tada ne prestaje rasti, pa ga tako svake ljetne sezone posjeti desetine hiljada turista. Ipak, najviše privlači zaljubljene parove.

Na otoku nema turističkih objekata, kućica i zgrada te je cijela njegova površina pokrivena niskim raslinjem. Posjetitelje dočekuju mir i tišina koje prekidaju samo zvuci valova i glasanje zrikavaca.

Kao što je vidljivo na slikama, čarobni otok zapljuskuje kristalno čisto Jadransko more, a do njegove obale moguće je doći iz mjesta Turanj, ali i iz Zadra ili s otoka Pašmana. U toku sezone dostupne su mnoge ture i krstarenja koje nude jednodnevne izlete na srcoliki otok.

Na otoku je moguće prespavati samo ukoliko za to dobijete dozvolu od lokalnih vlasti. Ukoliko vam to pođe za rukom, pripremite šator jer na otoku, kao što smo već naveli, ne postoji nijedna građevina za ove svrhe. (Klix)

You must be logged in to post a comment.