office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ljubljana: Mali Gastro vodič za vikend izlet u jedan od najslađih gradova Evrope

Savršeno vikend putovanje uključuje zabavu, nova iskustva i dobru hranu. Za odlazak u neko drago mjesto ili  prvi posjet gradu u koji ste oduvijek htjeli otići, preporuke su uvijek dobrodošle. Slovenija nam se čini kao idealna vikend destinacija ove zime, jedan dan provedite u prekrasnoj Ljubljani, a drugi, recimo, na dnevnom izletu na skijalištu Krvavec, u posjetu Postojnoj jami ili na Bledu i Bohinju – opcija je zaista mnogo. Mnogi od nas već dugo nisu putovali, a da bi putovanje bilo savršeno ne mora nužno biti i daleko. Kratko i slatko putovanje do šarmantne Ljubljane lakšim će učiniti nekoliko preporuka za super gastro odredišta!

DORUČAK I BRUNCH

TINK Superfood café 

Ovaj preslatki lokal na dvije lokacije poslužuje popularna brunch jela kao što su açaí bowl, poke bowl i avokado tost, a tu i je obavezna specialty kava, matcha i chai lattekombucha i svježe cijeđeni sokovi.

EK bistro

Ovaj bistro vjerojatno ima najbolji brunch u cijeloj Ljubljani, a svako jelo izgleda naprosto savršeno. Otvoreni su svaki dan od 8 do 14h, a u ponudi su slatka i slana jela, sendviči, palačinke, jaja na mnogo načina, riža na mlijeku, voćne zdjelice, kave, kokteli..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EK Bistro (@ek_bistro)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EK Bistro (@ek_bistro)

KAFA

Svaki pravi ljubitelj kafe u Ljubljani ne smije zaobići neke od popularnih pržionica kafe i coffee shopova. Najbolju specialty kaficu popit ćete u Stow Coffee Roasters, a svakako posjetite i presladak lokal Črno Zrno, Mariposa Coffee Roasters ili Tozd Bar. Možete sjesti ili uzeti kafu za van u kojoj ćete uživati u šetnji gradom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ČRNO ZRNO (@crno_zrno)

RUČAK I VEČERA

TaBar

U samom centru grada krije se oaza najuzbudljivije hrane u Ljubljani. TaBar se nalazi na listi 50 Best Discovery i ima Michelinovu Bib Gourmand preporuku. Ovdje se jedu Slovenijom inspirirani tapasi, piju se vrhunska vina, a može se uživati i u degustacijskim menijima u tri ili pet sljedova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabien Rodrigues (@foodzifab)

Breg

Ovaj novi restoran priprema vrhunska riblja i mesna jela, a za potpuni ugođaj tu su preslatka terasa i divan interijer. Breg je poznat i po vrhunskim koktelima i vinima, a od hrane nude topla i hladna predjela, juhe, glavna jela i deserte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Breg (@breg.ljubljana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Breg (@breg.ljubljana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Breg (@breg.ljubljana)

 

Izvor:Journal.hr

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.