office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Na more u oktobru? Pogledajte destinacije gdje su temperature odlične za kupanje

Tokom oktobra možemo da ljetujemo, jer taj mjesec postaje sve zanimljiviji, u trenutku kada su na snazi još uvek mjere donijete usljed aktuelne pandemije, ima zemalja u kojima je moguće okupati se čak i u oktobru.

Jesen u u Egiptu

Zemlja u kojoj je more, koje se smatra jednim od najtoplijih u cijelom svijetu, Egipat se može smatrati odličnim izborom za jesenji odmor. Budući da je temperatura Crvenog mora u tom periodu oko 27 stepeni, a vazduha od 27 do 32, to nije čudno što su upravo tokom oktobra ljetovališta Šarm el Šeik i Hurgada izuzetno posjećena.

Svi koji posjeduju relevatnat dokaz o vakcinaciji mogu slobodno da putuju u Egipat, prema aktuelnim odlukama. Što se tiče putnika koji nisu vakcinisani, od njih se očekuje dostavljanje validnog PCR testa.

Cijene ljetovanja u Hurgadi tokom oktobra se kreću od oko 560 do čak oko 4.500 eura. Naravno da variraju u odnosu na period boravka, hotel i tip usluge

Oktobarski odmor u Tunisu

Još jedna od odličnih opcija za odmor u oktobru jeste i Tunis, u kome je prosječna temperatura u tom periodu između 24 i 30 stepeni. Prosječna temperatura mora, u zavisnosti od izbora ljetovališta, tokom oktobra je oko 27 stepeni.

Turska u oktobru

Turisti koji biraju ovu zemlju za oktobarski odmor obično se odlučuju za Antaliju, grad sa 300 sunačnih dana godišnje. Prosečna temperatura mora u toku tog mjeseca je oko 27 stepeni, dok je temperatura vazduha oko 33 stepena.

U Turskoj je moguće ljetovati i za nešto više od 500 eura i za nešto više od 3.200 eura. Cijene variraju u odnosu na izbor hotela, ali i na dužinu boravka, te vrstu usluge i tip smeštajne jedinice.

Bugarska – Varna i Zlatni Pjasci

Ljetovalište Zlatni Pjasci jedno je od najpopularnijih na obalama Crnog mora u Bugarskoj. Pješčana plaža duga nekoliko kilometara, brojni hoteli, restorani i klubovi, akva park…, sve su to sadržaji koji očekuju turiste ako odluče da dođu baš ovde.

Prosječna dnevna temperatura kretaće se oko 23 stepena, dok će more biti za neki stepen hladnije – idealno za one koji vole da se “čeliče”. Ako vam to nije gušt, možete satima da šetate pored mora i upijate božanstvene mirise koji se šire iz četinarske šume smještene iznad ljetovališta. Varna je opet najveći grad na Crnom moru i najveći grad sjeverne Bugarske u kojem živi pola miliona stanovnika. Iako je ona mahom prolazna stanica svih koji idu ka Zlatnim Pjascima, vrijedi i ovdje bukirati smeštaj zbog prelijepog gradskog jezgra koji važi za najljepši na bugarskom primorju.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.