office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Osam trikova za kupovinu jeftinih avio karata

Kupovanje avionske karte je poseban doživljaj sam po sebi. U nama izaziva veliku uzbuđenost i sreću, ali nas često košta i puno vremena, novaca i živaca. Cijene avionskih karata mijenjaju se frekventno i sigurno ste se i vi barem jednom zapitali – da li da pričekam do sutra? Možda će sutra biti jeftinije.

  • Sigurno ste već čuli da je avionsku kartu najbolje kupiti tri mjeseca unaprijed, ili najmanje tri sedmice prije putovanja. Prosječne cijene karata rastu kako se datum odlaska bliži, pa vas čekanje na zadnji trenutak često može skupo koštati.
  • Vjerojatno ste znali za prvo pravilo, ali jeste li znali da je najbolje avionske karte kupovati vikendom? Obično su u nedjelju cijene letova nešto niže, pa tako možete uštedjeti i do 36% na kupovinu.

  • A ukoliko na put krenete u četvrtak ili petak možete uštedjeti oko 10% na avionskoj karti.
  • Tražite “incognito” – obavezno otvorite anonimni preglednik (“incognito mode”) prije rezervacije leta. Mnoga web mjesta pohranjuju vašu prethodnu historiju pretraživanja, pa se cijene mogu mijenjati i povećavati na temelju onoga što ste već pregledali.
  • Uvijek je dobro provjeriti nekoliko pretraživača prije nego rezervišete let, kako bi zaista dobili najbolje ponude
  • Direktni letovi nisu uvijek najskuplja opcija, pogotovo kada je riječ o niskobudžetnim avioprijevoznicima
  • Potražite “Error fares”- to su super jeftine avionske karte koje su često rezultat pogrešaka, a avionske ih firme ne otkriju na vrijeme
  • Kupite “open jaw” avionsku kartu “Open jaw” avionska karta odvesti će vas na jedno odredište, a vraćati ćete se s drugog. Možete iskoristiti jeftiniju lokaciju u blizini.
Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

One Reply to “Osam trikova za kupovinu jeftinih avio karata”

You must be logged in to post a comment.