office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ovo je najbolje ostrvo za 2021 godinu

Čitaoci magazina Travel+leisure su kao najbolje ostrvo na svetu za ovu godinu odabrali Milos.

Grčko ostrvo Milos je izabrano za najbolje ostrvo na svetu za 2021. godinu, prema istraživanju koje je sprovedeno među čitaocima magazina Travel+Leisure.

Na drugom mestu se našlo grčko ostrvo Folegandros.

Ovogodišnja anketa u okviru koje su čitaoci podelili svoja iskustva s putovanja je bila otvorena za glasanje od 11. januara do 10. maja 2021. godine.

Da bi bilo izabrano za najbolje ostrvo na svetu, to mora da bude neka destinacija o kojoj svi maštaju u toku hladnih zimskih večeri – mesto na kojem se nalaze suncem okupani pejzaži okruženi vodom predivne nijanse plave boje. A potom, pored lepote treba da ponudi i istorijska, kulturna i avanturistička mesta koja bi upotpunila doživljaj. I naravno, treba da bude savršena scenografija za fotografije na Instagramu.

Milos, blago Kikladskih ostrva

Smešteno u sredini Kikladskih ostrva, Milos se sa trećeg mesta od prošle godine popeo na vrh zahvaljujući ljubaznim meštanima koji dočekuju posetioce da istraže neobična sela, izvanrednim tavernama, a i živopisnim plažama, koje se razlikuju po boji u zavisnosti od čega su nastale.

Zbog svog vulkanskog porekla, Milos poseduje očaravajući šareni pejzaž sa peščanim plažama, podvodnim morskim pećinama i crvenkastim liticama i ima više od 75 egzotičnih plaža.

U celom svetu Milos je poznat po Miloskoj Veneri, koja je pronađena 1820. godine u jednom ostrvskom maslinjaku, a sada se nalazi u Luvru u Parizu.

Na ovom ostrvu treba videti i prelepe stenovite bele formacije Kleftiko, plažu Sarakinikoi šareno selo Klima.

Milos je takođe i nalazište katakombi, koje svedoče tragičnoj priči prvih hrišćana u Grčkoj. Naime, prema rečima arheologa i istoričara, katakombe su služile kao groblje za 7.000 do 8.000 hrišćana i predstavljaju treći sveti ranohrićanski spomenik, nakon Svete zemlje i rimskih katakombi.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.