office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Bečići

Plaža Bečići je jedna od najlepših i najdužih plaža na južnom dijelu Jadranskog mora. Ona počinje od rt-a Zavala i prostire se do plaže Rafailovići.

Plaža je pokrivera pijeskom i sitnim šljunkom. Turistima nudi veliki izbor atraktivne zabave na plaži i u vodi. Duž plaže u hladu borova se nalazi šetalište, gdje možete da se sklonite od podnevnih vrućina.

Plaža u Bečićima je dužine 1.800m, od strane međunarodnih eksperata u Parizu, proglašena najljepšom prirodnom plažom na Mediteranu.  Jedna je od plaža sa najčistijom vodom na crnogorskoj obali.

Obalni korzo spojen je s Bečićima kratkim pješačkim tunelom (kroz usko poluostrvo), te su i na taj način obale obje uvale, budvanska i bečićka, kao jedno. Po izlasku iz pješačkog tunela šetač nasluti kako će neko vrijeme morati da hodi kroz luksuzni hotelski kompleks u Bečićima. Na taj prvobitni kompleks nastaviće se drugi, ali je do plaže lako doći, stazama koje jednako vode do obale.

Budući da predstavljaju spomenike pridode, plaže budvanske rivijere su pod posebnim režimom zaštite. Bečićka plaža je pjeskovita i na kopnu i u moru i u njenoj neposrednoj blizini se nalazi širok spektar turističkih sadržaja. Sve je podređeno željama mnogobrojnih turista, koji uz netaknute krasote prirode ovog kraja, uživaju u blagodetima Mediterana koji nudi neponovljiv doživljaj.

Možemo je posmatrati kao kupališnu zonu sa svim pratećim sadržajima; kao zonu za sport, rekreaciju i odmor u uređenim parkovima i na sportskim terenima svih sadržaja; i kao zonu svih vidova smještajnih kapaciteta.

Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada na drugoj strani.

Po sred uvale, na izolovanom brežuljku tik uz gornji obod plaže (lak pješački pristup i sa obalnog korza, i kolima s bulevara), u mediteranskom vrtu punom vitih čempresa, nalazi se crkva Sv. Tome. Ima lijepu portu i vidikovac.

Površina 99.000m2.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.