office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Pogledajte kako izgledaju ulice Beča nakon što je uveden lockdown

Austrija je od danas uvela lockdown u cilju zaustavljanja širenje infekcije koronavirusom.

Lockdown u alpskoj državi uveden je jer se prosečna dnevna smrtnost od kovid-19 utrostručila posljednjih sedmica, a neke bolnice su upozorile da njihove jedinice intenzivne njege dostižu maksimum kapaciteta, prenosi agencija Anadolija.

Tanjug, AP

Zabrana kretanja će trajati najmanje deset dana, ali bi se mogla produžiti na 20, objavili su zvaničnici.

Ljudi će moći da napuste domove samo iz određenih razloga, uključujući kupovinu namirnica, odlazak kod ljekara ili na vježbanje.

Restorani zatvoreni

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg izjavio je da će uvesti nacionalnu blokadu kako bi zaustavili četvrti talas pandemije koronavirusa.

Tanjug, AP

Učenici će morati da se vrate modelu online obrazovanja, restorani će biti zatvoreni, a svi kulturni događaji će biti otkazani.

Počevši od 1. februara naredne godine, u Austriji će takođe biti obavezna vakcinacija. Ranije je Austrija isprobala izolaciju samo za nevakcinisane osobe, ali to nije dovoljno usporilo širenje koronavirusa.

Oko 66 odsto od 8,9 miliona stanovnika Austrije je potpuno vakcinisano.

Austrija je među nekoliko zapadnoevropskih zemalja u kojima zaraza rapidno raste i gde postoji zabrinutost da je stopa vakcinacije nedovoljna da bi se zaustavio zimski skok obolelih u bolnicama. (N1)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.