office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Prag: Evropski grad u kojem vrijeme staje

Prag, grad u kojem vrijeme staje, i dalje je jedan od najpopularnijih turističkih gradova u Evropi sa svojom historijom, kulturom i arhitekturom.

Glavni grad centralnoevropske države Češke, poznat je po mnogim nadimcima kao što su “Grad stotina tornjeva”, “Krov Evrope”, “Srce Evrope”, “Zlatni grad” i “Majka gradova”.

On je među 10 najposjećenijih gradova u Evropi sa svojim mostovima, katedralama, kulama sa zlatnim vrhovima i zamcima.

Prag je glavni grad Češke Republike s predivnom arhitekturom, krivudavim uličicama te proslavljenim kulturnim znamenitostima kao što su Karlov most, Starogradski trg, Praški dvorac… Ljepota Praga je čarobna te se stoga turisti koji ga jednom posjete redovno vraćaju.

Na kofer.info platformi saznajte zašto je ovaj ”Zlatni grad” osvojio srca mnogih koji su ga posjetili. Pogledajte najpopularnije atrakcije Praga, neizostavnu gastronomiju ili jednostavno pronađite ono što vas zanima o ovom čarobnom gradu. 

Bez obzira kako gledate na hladne dane koji nam stižu, morate da priznate da je jesen jedan od najlepših perioda tokom godine. Hladan i svjež vazduh pretvara svijet oko nas u kaleidoskop narandžastih, crvenih i žutih boja, koje su vrijedne svake pažnje i pomena, ali i pravljenja Instagram fotografija!

Tako da, razmislite o posjeti Pragu baš ove jeseni, sa vama najdražom osobom ili iznenadite nekoga sa turističkim aranžmanom za Prag. Možete pogledati ponude agencija na našem i vašem portalu kofer.info. Sigurni smo da ćete pronaći baš ono što vam odgovara.

Pošaljite nam fotke, kad mi već ne možemo ići, rado ćemo uživati u Pragu iz vašeg ugla…

Izvor:Kofer.info/Anadolija

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.