office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Sakarun

Ako ste prije vidjeli sliku plaže Sakarun sigurno ste pomislili da se radi o lokaciji na Bahamima. Ova rajska oaza ipak se nalazi na Dugom otoku, jednom od najdužih hrvatskih otoka.

Prekrasna plaža poznata po kristalno plavoj moru i bijelom pijesku koja se ne zaboravlja samo tako i jedan je od najpoznatijih plaža Zadarske županjie

Savršena za sve generacije, plaža Saharun u potpunosti je vrijedna vožnje brodom sve do sjeverozapadne strane Dugog otoka.

Da biste došli do Dugog otoka treba vam oko sat vožnje trajektom ili katamaranom iz Zadarske trajektne luke. Kad se iskrcate u Brbinju ili Božavi, najbolje bi bilo iznajmiti bicikl i istražiti otok.

Primjerice, poznati svjetionik Veli rat nalazi se vrlo blizu Sakaruna, kao i Verunić, Soline i Božava.

Ako niste raspoloženi za bicikl, uskočite u turistički voz ili autobus i oni će vas odvesti do raja na Zemlji. Organiziran je i prijevoz do Sakaruna iz Božave, turističkim vozom koji polazi svakih dva sata.

Smještena u prekrasnoj uvali, plaža Sakarun poznata po kristalno plavom moru, bijelom pijesku i osam stotina metara dugoj borovoj šumi, savršeno je mjesto za opuštanje tijekom sunčanog dana. A kada padne noć, upoznat ćete njenu drugu – zabavniju stranu!

Svoju reputaciju stekla je bijelinom pijeska i čistoćom mora, a okružena je borovom šumom koja ljeti pruža dobrodošlu hladovinu.

Plaža je prilično velika za uobičajene dimenzije pješčanih plaža u Hrvatskoj, oko 300 metara. Dijelom je na suhom šljunak, ali kako se zakorači u more svugdje je pijesak zbog kojeg cijeli zaljev i more u njemu ima hipnotizirajuću prozirnu plavo-zelenu boju. Vanjski okvir plaže prema otvorenom moru uvijek čini nekoliko jahti koje ne propuštaju Saharun kao obaveznu etapu krstarenja Jadranom.

Duga je oko 800 metara, a na 250 metara od obale dubina je 3,5 metara, što znači da je prostor za kupanje iznimno velik i plitak, te pogodan čak i za malu djecu. Na plaži su dva ugostiteljska objekta koja nude osvježenja od ljetnih vrućina i lagane obroke. 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.