office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Sjajne vijesti: Aerodrom u Sarajevu uvodi linije za destinacije širom svijeta?

Međunarodni aerodrom u Sarajevu objavio je završetak Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo, a pristigle su ponude od tri aviokompanije.

Riječ je o WizzAiru, RyanAiru te Sunexpress Airlinesu. Sve tri ponude će biti prihvaćene, te bi Međunarodni aerodom Sarajevo trebao da uvede veliki broj destinacija. 

Kako navodi Ex-Yu Aviation News, više detalja će biti poznato u narednom periodu. Treba svakako napomenuti da će ovi letovi, kada bude poznato više, krenuti tek od proljeća naredne godine, imajući u vidu da je zimski raspored već završen.

Destinacije od značaja za Sarajevo, kako navodi ovaj portal, su: Berlin, Memmingen, Malmo, Gothenburg, Kopenhagen, Paris, Basel, Amsterdam, Eindhoven, London, Brisel, Rome, Milan, Budimpešta, Prag, Barcelona, Girona, Madrid, Ženeva, Bari, Stockholm, Oslo, Dusseldorf, Atina, Tirana, Skopje, Izmir, Antalija, Podgorica, Abu Dhabi, Varšava, kao i Singapur, Indonezija, Kina, Jordan, Japan, Libanon, Malezija, te mnoge destinacije u Sjevernoj Americi.

Naravno, još se ne zna dovoljno da se može reći koju od ovih destinacija će jedna od ovih kompanija pokrivati, ali imajući u vidu da od odlaska WizzAira, koji je bazu u Sarajevu ugasio 1. novembra 2022. godine, MAS ima pad u broju putnika, ovo će sigurno biti ogroman plus za turizam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Izvor:Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment.