office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Tri zadivljujuće skrivene plaže u Hrvatskoj koje garantuju mir

U Hrvatskoj ćete pronaći neke od uvala i plaža koje su poznate kao najljepše na svijetu zahvaljujući kristalno čistom, tirkiznom moru i netaknutoj prirodi od koje zastaje dah.

Zbog razvedenosti hrvatske obale, mnogo je uvala koje kriju fascinantne plaže, a ako želite da se opustite i plivate daleko od pogleda i gužve, tamo ćete ih pronaći. Mnogi od njih izazivaju veliko interesovanje nautičara i iako je do njih malo teže doći, kada vidite ljepote kako se kriju i osjetite mir osamljene plaže koju imate za sebe, trud se isplati, i dolazak do njih pružiće vam neku vrstu avanture.

Plaža Pasjača

Plaža Pasjača nalazi se u malom selu Popovići u Konavlima. Pomalo je nepristupačna i skrivena od pogleda – do nje se može doći samo spuštanjem niz dugačko i veoma strmo stepenište usječeno u stijenu koja se nalazi na 250 metara nadmorske visine. Dakle, dolazak na plažu je prava avantura, a kada stignete i osjetite ljepotu koju ona nudi, nećete požaliti zbog strmog spuštanja i zahtijevnog uspona nazad.

Plažu Pasjača je 2019. godine za najljepšu plažu u Evropi proglasio portal za najbolja evropska odredišta European Best Destinations, a često je nazivaju i jednom od najromantičnijih plaža. Tamo gotovo nikada nema gužve, a malo je vjerovatno i da ćete uhvatiti signal, stoga je ovo idealno mjesto na kome brige nestaju, a mir traje.

Skriveni “hrvatski Maldivi”

Palagruža je najudaljenije sjenovito ostrvo koje se nalazi tačno na pola puta između Hrvatske i Italije. Postoji svetionik i meteorološka stanica, a pošto tu živi samo svetioničar, mir koji niko neće narušavati je zagarantovan. Na Palagruži će vas ostaviti bez daha pogled na čisto plavo more i dvije šljunčane plaže; Stara Vlaka i Veli Žal, a netaknutu plažu Veli Žal često nazivaju “hrvatskim Maldivima”.

Plaža je šljunkovita sa pješčanim dijelovima, ulaz u more je blag i plitak, zbog čega je pogodna za odmor sa najmlađima, ali je i idealan izbor za romantičare koji žele samoću daleko od gužve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatia Instagram (@croatia_ig)

Plaža Srčanka na Pagu

Ostrvo Pag prepuno je neotkrivenih bisera, a osim egzotičnog iskustva “bijega na Mars”, naći ćete i mnoge skrivene uvale koje garantuju mir i romantiku.

Jedna takva je plaža Srčanka, udaljena tri kilometra od kampa Šimuni. Divlja je i skrivena od pogleda, a krasi je plava zastava kao dokaz kvaliteta i čistoće mora.

Od kampa Šimuni do plaže Srčanka ima svega oko kilometar hoda, što je zapravo lakša opcija jer krivudavi put zaobilazi selo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bombovy Tuniak (@bombovy_tuniak)

Preuzeto:Avaz.ba

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.