office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Turisti u Veneciji ignorisali gondolijera da bi napravili selfi, pa upali u kanal

Internetom se širi snimak nekolicine turista koji zu završili u jednom od venecijanskih kanala, nakon što sto su ispali iz gondole.

Turisti su završili u mutnoj vodi jer su odbili da poslušaju gondolijera koji im je naredio da sjednu i da prestanu da prave selfije, piše Gardijan.

Prilikom upravljanja plovilom ispod mosta u blizini Crkve Svetog Marka, gondolijer je takođe završio u vodi, nakon što je pokušao da spasi svoje putnike, piše britanski list.

Prema izvještajima lokalne štampe, neposredno prije incidenta grupa iz Kine se kretala po gondoli i pravila selfije u pozadini poznatih lokacija grada.

Manevar ispod mosta zahtijevao je maksimalnu ravnotežu i raspoređivanje težine u gondoli, ali su putnici navodno ignorisali naređenja da sjednu i umjesto toga nastavili da se fotografišu, nakon čega su prevrnuli čamac.

Tokom 2020. godine, Udruženje gondolijera u Veneciji donijelo je pravilo o smanjenju broja ljudi kojima je dozvoljeno da putuju gondolom zbog težine. Prema toj uredbi, obilazak Venecije jednom gondolom dozvoljeno je za pet, a prethodno je tim plovilom bila dozvoljena vožnja maksimalno šest osoba.

Udruženje je donijelo odluku da smanji maksimalan broj osoba sa 14 na 12 i za veće gondole.

“Tačno je da u poređenju sa prije deset ili 15 godina turisti danas u prosjeku imaju malo više kilograma”, rekao je za Gardijan Andrea Balbi, predsjednik Udruženja gondolijera.

Cdm.me

You must be logged in to post a comment.