office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Turkish Airlines drugi u Evropi po broju dnevnih letova

Prema izvještaju o prometu letova EUROCONTROL-a, nakon ukidanja brojnih ograničenja uvedenih s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa, irski Ryanair je sa 2.190 letova dnevno zauzeo prvo mjesto prema broju letova u Evropi u jednom danu

Turkish Airlines (THY) sa ukupno 1.066 dnevnih letova 26. oktobra bio je druga aviokompanija s najviše letova u Evropi, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvještaju o prometu letova Evropske organizacije za sigurnost zračnog transporta (EUROCONTROL), nakon ukidanja brojnih ograničenja uvedenih s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa, irski Ryanair je sa 2.190 letova dnevno zauzeo prvo mjesto prema broju letova u Evropi u jednom danu.

Turkish Airlines je na drugom mjestu sa 1.066 dnevnih letova, dok je Lufthansa treća sa 808 letova.

Turkish Airlines (THY) u oktobru je najavio da će prevoziti svoje putnike na ukupno 253 destinacije u okviru plana leta za novembar.

U saopćenju Turkish Airlinesa navedeno je da je plan leta ove aviokompanije ažuriran.

“S obzirom da znamo koliko je teško planirati u ovom periodu, sretni smo što vam nudimo fleksibilne mogućnosti putovanja. Možete izvršiti neograničene promjene za karte između 21. marta 2020. i 31. decembra 2021. Za više informacija pogledajte našu stranicu o fleksibilnim putovanjima”, saopćeno je iz Turkish Airlinesa. (AA)

You must be logged in to post a comment.