office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

U Beču počeo talas otkazivanja rezervacija hotelijerima

Hoteli širom Austrije, usljed dramatične epidemiološke situacije, suočeni su sa talasom otkazivanja rezervacija. Hoteljeri su već suočeni sa slabim poslovanjem, a to najbolje pokazuje popunjenost kreveta od svega 38 odsto u Beču, gradu koji je u ovo doba uvek bio ” rasprodat “.

A sada je krenuo talas otkazivanja rezervacija za decembar, dok je januar, po pitanju rezervacija na rekordnom najnižem nivou. Samo osam odsto kapaciteta hotela u Austriji je rezervisano za januar.

” Jesen je dobro počela i uspjeli smo polako da se oporavimo, ali novi talas korone nas je potpuno vratio unazad. Sa ovim brojem gostiju bečki hoteli ne mogu preživeti”, upozorava Dominik Šmid, predsednik strukovne grupe hoteljera u Privrednoj komori Beča.

Ukazao je da su proteklih nedjelja seminari i konferencije ponovo punile hotele u Beču, ali da je tome sada kraj. ” Seminari su stornirani. Proslave Božića nisu ni rezervisane, a turistička putovanja se otkazuju “, kaže Šmid Ocenio je da je “zima za hoteljere već prošla, u negativnom smislu”.

“Nadamo se oporavku najranije za šest meseci, ako još bude hotela u Beču”, pesimista je Šmid.

On je s tim u vezi zatražio mjere podrške hoteljerima.

“Krajem godine ističe smanjenje PDV-a što treba produžiti, kao I reaktivirati dodatne instrumente pomoći kao što su pokrivanje fiksnih troškova I gubitka”, zatražio je Šmid.

Izvor:Tanjug/b92

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.