office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ukidaju se COVID potvrde za ulazak u Crnu Goru

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije sa koronavirusom Vlada Crne Gore odlučila je da ublaži mjere – ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrde za ulazak u Crnu Goru, u lokale, pozorišta, bioskope, igraonice i teretane

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije sa koronavirusom Vlada Crne Gore odlučila je da ublaži mjere – ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrde za ulazak u Crnu Goru, u lokale, pozorišta, bioskope, igraonice i teretane, javlja Anadolu Agency (AA).

Mjere će važiti od sjutra, 11. marta, do 25. marta.

Prema riječima Igora Galića, direktora Instituta za javno zdravlje, ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrda za ulazak u Crnu Goru i to uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

“COVID potvrda više nije potrebna ni za boravak u ustanovama kulture, u ugostiteljskim objektima, u objektima koji organizuju igre na sreću, u sportski objektima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u fitnes centrima i teretanama, u dječijim igraonicama i prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mjestima, kao što su javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije”, rekao je Galić.

“Naglašavamo i to da su posjete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene. Izuzetak su posjete COVID pacijentima jednom nedjeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Sve ostale mjere ostaju na snazi”, kazao je Galić.

Broj novooboljelih, naglasio je, u posljednje dvije sedmice je manji za oko 61 odsto u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u poslednje dvije sedmice je manji za oko 64 odsto u odnosu prethodne dvije nedelje.

“U posljednje dvije nedelje 90 odsto pacijenata koji su izgubili bitku sa ovom bolešću je bilo nevakcinisano. Institut za javno zdravlje Crne Gore će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere”, zaključio je Galić.

Na bolničkom liječenju u svim zdravstvenim centrima u Crnoj Gori nalazi se 51 COVID pacijent.

“Uslijed COVID infekcije u Kliničkom centru Crne Gore zbrinjavamo 16 pacijenata. Na mehaničkoj ventilaciji u našoj bolnici su tri pacijenta. U ostalim bolnicama u Crnoj Gori nema nijednog pacijenta koji zahtijeva takvu vrstu potpore. U cijeloj Crnoj Gori, na liječenju je ukupno 51 COVID pacijent”, saopštila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović. (AA)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.