office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ulica Marije Hilfer (Mariahilfer Strasse)

Kao i u svakoj velikoj svjetskoj prijestonici, i u Beču turisti mogu pronaći mnogo mjesta za šoping. U ovom gradu nalazi se sve – od prodavnica luksuznih brendova, preko odjće za mlade i lokala sa suvenirima do buvljih pijaca.

U Beču postoji nekoliko ulica, odnosno pješačkih zona na kojima su prodavnice koncentrisane i gde možete kupovati, ali i uživati u šetnji ili popiti kafu u nekom od kafića.

Ulica Marije Hilfer (Mariahilfer Strasse) je najveća trgovačka ulica Beča.U unutrašnjem dijelu ulice smješteno je stotine prodavnica, butika i supermarketa i prostire se na 1,8 kilometara. Kako za mlade tako i za one malo starije u svakom stilu i svim cjenovnim rangovima ova ulica nudi prave trendove umjetnost i luksuz.

Nalazi se u neposrednoj blizini zapadne železničke stanice (Westbahnhof). Ovdje ćete većinom pronaći prodavnice poznatih brendova kao što su H&M, Mango, Zara, Benetton, Humanic, Mexx i mnogi drugi, a među ovim lokalima kriju se i manje prodavnice svakakvih sitnica, pa i suvenira.

Pored mnogobrojnih kafica gdje se možete odmoriti poslije kupovine ovdje se nalaze i brojni vrtovi i dvorišta koji gostima obećavaju opuštene pauze i osvježenja posebno ljeti.

Radno vrijeme prodavnica je individualno ali možemo reći da je uobičajno radno vrijeme od 09 – 18.30, a subotom i nešto kraće.

Ukoliko želite orginalni Bečki suvenir, u ovoj ulici potražite Bečku sniježnu kuglu.


Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Beču, možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.