office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Upozorili Nijemce na Hrvatsku: Spremite se

“Čini se da su u nekim slučajevima cijene ostale iste, ali je pakovanje postalo manje. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, cijene hrane i bezalkoholnih pića u maju 2022. godine porasle su za 15,2 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine”, navodi BR24 o Hrvatskoj.

Kažu i kako je ogroman rast cijena primijetan i u ugostiteljstvu. Tako navode da je prije pandemije pivo u pivnici u Zagrebu koštalo je dvanaest kuna, a da će sada za njega morati da se izdvoji 19 kuna.

“Na mjestima i ostrvima popularnim kod turista, poput Splita, Dubrovnika ili Rovinja, cijene su znatno veće. Ručak za četvoročlanu porodicu može koštati 700 kuna i više.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, porasle su i cijene hotela. Bili su skuplji više od dvanaest odsto ovog maja u odnosu na maj 2021. godine”, piše BR24.

BR24 je na kraju Nijemce upozorio da pripaze i kod mijenjanja novca.

“Možete da pokušate da uštedite barem nešto novca. Jer, u zavisnosti od toga gde menjate eure za kune, krus varira. Po pravilu su kursevi u mjenjačnicama znatno jeftiniji nego kada podižete novac iz automata”, kažu.

Izvor:Poslovni.hr

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.