office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vlada ovog ostrva plaća ljudima 15.000 EURA da se presele tamo: Samo 4 uslova je potrebno da se ispune i svi su NIKAD LAKŠI

Ako ste ikada sanjali da živite u Italiji, želja bi uskoro mogla i da vam se ostvari. Još bolje – mogli biste da budete plaćeni da se preselite u zemlju antičke istorije, mode i ljubavi!

Čelnici zadivljujućeg mediteranskog ostrva Sardinija spremni su da plate 15.000 eura ljudima koji imaju želju da se tamo presele. Iako je teško zamisliti da se za život na tako lijepom mjestu nudi novac, namjera vlade zapravo jeste da privuče nove stanovnike koji će im pomoći u borbi protiv sve manjeg broja stanovništva. Da su ozbiljni u vezi sa tim govori podatak da je za ovaj projekat izdvojeno 45 miliona eura – dovoljno da se subvencioniše i privuče čak 3.000 ljudi, piše “Forbs”.

Bosa,Sardinia

Istina je da Sardinija nije prva došla na ovakvu ideju – drugi dijelovi Italije koriste slične taktike kako bi privukli nove stanovnike, na primjer, region Kalabrija nudi šačici novih stanovnika po oko 33.000 dolara, zatim selo Santo Stefano di Sesanio nudilo je čak 52.5000 dolara za doček novih mještana. Slična praksa, osim Italije, postojala je i u Sjedinjenim Državama.

“Stvorili smo uslove da mladi ljudi koji odluče da ostanu ovdje mogu da razvijaju ekonomiju najkrhkijih teritorija. Ne može biti rasta bez stvarnog obnavljanja teritorija, unutrašnjosti i najugroženijih područja, bez politike za njihovo ponovno naseljavanje”, rekao je Kristijan Solinas, predsjednik Sardinije.

Dakle, šta treba da znate?

Kao i kod svakog od ovih programa, potrebno je ispuniti neke uslove. Da biste se kvalifikovali, morate da se preselite u grad na Sardiniji sa manje od 3.000 stanovnika. Novac, takođe, morate da date za renoviranje kuće, zatim, da Sardinija postane vaše trajno prebivalište što ćete u roku od 18 mjeseci potvrditi i u ličnoj karti.

Drugo po veličini ostrvo na Mediteranu, Sardinija, poznata je po čistoj vodi, ruševinama iz bronzanog doba i ukusnoj hrani poput lokalno ulovljenog jastoga. Ima više od 1.200 milja obale prošarane pješčanim plažama i planinskom unutrašnjosti sa pješačkim stazama. Neka od šarmantnih malih sela koja se kvalifikuju za program su Galteli, mesto popularno među planinarima i Kalaseta, selo poznato po spektakularnim plažama sa bijelim pijeskom.

Primamljivo, zar ne?

Blic.rs

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.