office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zavirite u kruzer Iona vrijedan milijardu dolara

Kruzer Iona savršen je za ljubitelje krstarenja, a mnogi ga nazivaju “plovećim gradom”.

Radi se o kruzeru kompanije P&O Cruises teškom 183.900 tona, koji je dug 337 metara. Napravljen je 2020. godine, a može primiti 5.200 putnika. Plan krstarenja za 2021. godinu uključuje Sjevernu Evropu i Kanarske otoke.

Kruzer posjeduje sve što je gostima potrebno, a može se izdvojiti bar pod nazivom The Glass House s bogatim izborom vina i tapas menijem. On se nalazi na jednom nivou osvjetljenog, otvorenog i prozračnog atrija.

Na vrhu broda se nalazi bazen s dvije etaže iznad kojeg je staklena kupola, dok su na otvorenom dijelu još dva bazena i 18 “vrućih kada”.

Na krmi broda smješten je Sunset Bar s bogatom ponudom različitih pića u kojem se putnici okupljaju u večernjim satima.

Inače, kruzer Iona posjeduje 30 barova i restorana, četiri kina pa čak i vlastitu destileriju džina.

Svaka paluba i zona se razlikuju i imaju drugačiji namještaj, sadržaje, dekor i atmosferu. Putnicima su na raspolaganju prostori za odmor i uživanje na otvorenom. Popularan je i klub pod nazivom 710 Club, koji je dobio ime po broju u brodogradilištu u kojem je kruzer napravljen. U ovom bendu nastupaju različiti bendovi i pjevači.

Hrana na kruzeru je raznovrsna i fantastična, a ljubitelji burgera mogu uživati i burgeru pod nazivom The Prime Minister. Restoran Sidhu nudi ukusnu indijsku hranu, a Olive Grove mediteranska jela.

Kruzer je napravljen u Njemačkoj, a u vlasništvu je američke korporacije.

Primjera radi, krstarenje koje kreće iz Southamptona prema Kanarskim otocima 9. oktobra traje 14 dana i košta najmanje 749 funti po osobi. (Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.