office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zoološki vrt u Beču ponovo proglašen najboljim u Evropi, šesti put zaredom

Zoološki vrt Schönbrunn u Beču izabran je za najbolji u Evropi, i to šesti put zaredom. Od početka rangiranja 2008. godine, nalazio se na vrhu liste, a ujedno je i najstariji zoološki na svijetu.

Pri ocjenjivanju u obzir je uzeto 40 kriterija, među kojima uzgoj, njega, broj i raznolikost životinja, zaštita vrsta, zoopedagogija, broj posjetilaca, marketing i gastronomska ponuda.

Ova znamenitost odavno više nije samo omiljeno mjesto za odmor već i mjesto za uzgoj životinja, obrazovanje i razna istraživanja o životinjama.

“Želimo kod naših posjetitelja pobuditi zanimanje za životinjski svijet i njegovu zaštitu. Proteklih godina bilježili smo nekoliko uspjeha kao što je uzgoj koala, rođenje mladunčadi geparda i polarnih medvjeda, kao i otvorenje novog parka za bezrepe magote (vrsta majmuna)”, rekao je direktor Stephan Hering-Hagenbeck.

Dodao je i kako je njihov glavni cilj ublažiti izumiranje vrsta.

Spoj kulture i moderne tehnike gradnje ovog UNESCO-vog naslijeđa je jedinstven i impresivan.

Izvor:Klix

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.