office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zovu ga Beč na Jadranu, proglašen je za grad sa najboljim kvalitetom života

Reč je o gradu koji se nalazi na izuzetnoj lokaciji sa prelepim pogledom, u kome preduzetništvo u poslednje vreme cveta. Gradu koji je u vrhu Italije po zaradi, ima veoma dobar javni prevoz i odličan pristup zdravstvenim uslugama, i dosta se ulaže na kulturu.

Da li ste pogodili o kom gradu je reč?

Ne, nije u pitanju Milano, Torino, Verona ili Firenca- radi se o Trstu.

Zbog pečata koji je na njega ostavila Habzburška monarhija, nazivaju ga i Beč pored mora.

U ovom gradu spajaju se more, kraška visoravan i nekoliko kultura. Uz svu svoju raznolikost, Trst je italijanski grad sa najboljim kvalitetom života.

„Čuo sam da smo pretekli Milano“, rekao je jedan stanovnik.

„Ovde sam tek dva meseca, učim. Mogu da kažem da se prilično dobro zabavljam“, kaže drugi prolaznik.

Razvoj Trsta poslednjih godina doživljava značajno ubrzanje, pokazuju podaci o novim preduzećima, a raste i prihod. To ne čudi, ako u obzir uzmemo to da je ovaj grad centar najvišeg nivoa obrazovanja u zemlji.

Jedna od glavnih prednosti Trsta su veoma bogati kulturni događaji. Grad pisca Džejmsa Džojsa i pesnika Rajnera Mari Rilkea danas ima najviše muzeja i izložbi po glavi stanovnika, a nivo ulaganja u kulturu je takođe među najvišima u zemlji, piše 24ur.

Uz to, cene nekretnina u ovom gradu su iznenađujuće niske. Stan od 78 kvadrata možete pazariti za 81.500 evra!

Ali i Trst ima i svoje nedostatke. Nije jedan od najbezbednijih gradova i ne može se pohvaliti nasmejanom omladinom, jer je demografski prilično star.

You must be logged in to post a comment.