office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bačvice

Bačvice su najpoznatija splitska plaža koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, i tokom cijele godine možete naći one najhrabrije da se kupaju i igraju picigin što je omiljeni ljetni sport među Splićanima. Picigin se igra u plitkoj vodi. Igrači međusobno dobacuju lopticu uz akrobacije. Loptica ne smije pasti u more. Cilj igre je da loptica stoji u zraku što je duže moguće.

Porijeklo riječi Bačvice nije u potpunosti protumačeno iako se javlja još za vrijeme mletačke vlasti. S obzirom na neugledni izgled uvale uz koju je prolazio poljski put kojim su se kretali težaci sa magarcima natovarenim teretom na putu do svojih vinograda dugo vremena nikome nije palo na pamet ovdje se kupati sve dok prvo kupalište nije podigao 1891. Ivan Košćina iz poznate splitske porodice toga vremena, a do kupališta se dolazilo kočijama i omnibusom.

Danas je plaža Bačvice sve više komercijalizirana sa prevelikim brojem ležaljki i kioska s hranom te ju sve veći broj ljudi zamjenjuje plažom Firule.

U neposrednoj blizini Bačvica nalazi se plaža Ovčice.

Plaža Bačvice je nagrađena odličjem Plava zastava što je simbol kvalitete ponude i čistoće mora. Plaža je pješčana betonskim pločama, a ima i omogućen je pristup osobama s invaliditetom. U okolici se nalaze barovi, restorani i slastičarne gdje se možete osvježiti u raznolikoj ponudi hrane i pića tijekom velikih vrućina.

Plažu Bačvice nadgledaju iskusni spasioci tako da se možete opustiti i uživati u suncu a djeca se mogu zabavljati u zabavnom parku s toboganima, trampolinima i gumenim dvorcem. Od dodatnog sadržaja na plaži Bačvice se nalaze vanjski tuševi, javni wc, kabine za presvlačenje, a postoji i mogućnosti iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

Posjetite restoran koji se nalazi na plaži i kušajte razne dalmatinske specijalitete.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.