office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Američki časopis uvrstio Istru među top destinacije svijeta koje treba posjetiti u 2022 godini

SPECIJALIZIRANI američki magazin za putovanja Ultratravel u novom zimskom izdanju predstavio je Istru kao jednu od top destinacija koje bi neizostavno trebalo posjetiti u 2022. godini, priopćila je turistička zajednica Istre.

Autorica Lauren Ho navodi da je Hrvatska poznata po gradovima kao što su Dubrovnik ili Split, dok Istra, poluotok srcolikog oblika, “plijeni naslove zahvaljujući svom bukoličkom i valovitom pejzažu, razasutim gradićima na brežuljcima, romantičnim biciklističkim doživljajima te kulinarskim užicima, od tartufa i ekstra djevičanskog maslinovog ulja do vina”. Kao atrakcije navode se naselje Kaštel te gradovi Rovinj i Pazin.

Uz Istru su se u članku američkog magazina našli i gradovi Cape Town, Kyushu i Valencija, područje pristaništa u Donjem Manhattanu (NYC), zatim Hong Kong, Oslo i Nashville.

Inače, magazin Ultratravel namijenjen je imućnijim svjetskim potrošačima, jedinstvenoj i odabranoj publici vrsnih, aktivnih i luksuznih putnika.

Amerikanci su ljetos pohvalili i hrvatske gradove i otoke u Dalmaciji. Tako je ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko pozicionirao otok Hvar i općenito dalmatinske otoke na ljestvici najboljih europskih otoka.

Također, o Hrvatskoj se nedavno pisalo i u britanskom izdanju magazina National Geographic Traveller. Čitatelji ovog magazina Hrvatsku su uvrstili među tri najbolje zemlje u kategoriji najbolje bliže destinacije u 2021. godini.

Izvor:Index.hr

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.