office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Blato

Blato je gradić u središtu otoka Korčule.

Općinsko mjesto ima oko 4000 stanovnika, a do njega se stiže i glavnom ostrvskom saobraćajnicom iz Smokvice koja prolazi šumovitim predjelima sredinom ostrva. Naselje je sagrađeno amfiteatralno na nekoliko brežuljaka uokolo središnje, manje doline. Njime se pruža duga aleja lipovih stabala nazvana Zlinja uz koju se nalaze u novije vrijeme podignute javne zgrade: škola, hotel, banke, trgovine, Općina, Dom zdravlja i dr.

Svojim posjetiocima nudi mnoštvo sadržaja i usluga u samom mjestu i smještaj u brojnim apartmanima u okolnim uvalama koje se sa sjeverne i južne strane otoka protežu u dužini od 40 km.

Zanima li vas povijesna baština Blato će vas oduševiti jer je zadržalo šarm prošlih vremena. Svakako posjetite blatsku župnu crkvu, prošećite trgom ispred nje, zavirite u blatsku ložu  i prepustite se pričama iz prošlosti skrivenim u  etno kući Barilo. Vjernici neće zaobići ni Svetište blažene Marije Petković.

Smještaj ćete pronaći u okolnim uvalama, sjeverno i južno od Blata. U onima većima čekaju vas restorani, trgovine i sportski tereni, dok manje nude potpun mir i kristalno čisto more za savršen odmor.

Dođite i otkrijte sve što vam ovo mjesto i ljubazni domaćini mogu ponuditi.

A kad ste u Blatu primjetite i jednu neobičnost: ulice nemaju imena nego brojeve!

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.