office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Do kraja godine: U Tursku iz Srbije samo s jednim dokumentom

Ministrica turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i turski ambasador u Srbiji Hami Askoj otvorili su danas u Beogradu međunarodnu konferenciju “Uzakrota Balkan Samit” i tom prilikom najavili da će do kraja godine državljani Srbije u Tursku putovati samo s ličnom kartom.

Matić je ocijenila da je jedna od boljih stvari – vijest koju je donio ambasador Turske, a odnosi se na to da će uskoro ulazak u Tursku i Srbiju biti moguć samo uz ličnu kartu.

“To je proizvod zajedničke incijative koja će biti realizovana sporazumom između Ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje”, rekla je Matić.

Prema njenim riječima, rast turizma u Srbiji je očigledan i trend je perspektivan i u narednom periodu, piše Blic.

“Analize nam govore da će se većina putovanja kretati u regionu i da su primarne destinacije – autodestinacije”, rekla je Matić na Samitu koji će, kako je rekla odrediti pravce u kojima će se kretati ljetnja sezona.

“Nadamo se izuzetno uspešnoj sezoni i da će 2022. biti godina prosperiteta”, navela je srbijanska ministrica.

Podsjetila da na dobre bilateralne odnose Srbije i Turske i to da je prije pandemije zabilježen značajan porast broja turista iz Turske.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.