office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Galerija ”Josip Bepo Benković”

Herceg Novi, grad koji je udahnuo inspiraciju mnogima iz svijeta umjetnosti i književnosti, nekada je imao i plodonosnu Umjetničku školu, koja je, nakon što je otvorena na Cetinju prebačena u Herceg Novi, gdje je trajala 20 godina.

Mladi umjetnici i njihovi profesori i direktori poput čuvenih slikara Petra Lubarde, Luke Tomanovića, Voja Stanića, Luke Berberovića, gradu su donosili jedan poseban šarm kakav samo umjetnici mogu donijeti. Grad u naručju čarobnog prirodnog ambijenta, bio je muza mnogim slikarima, zato ni ne čudi što je galerija „Josip Bepo Benković” u Starom gradu, skrivena u ulici Marka Vojnovića 4, poput inspiracije koju umjetnik otkriva, oduvijek imala bogat i kvalitetan izložbeni program i vremenom postala najposjećenija galerija u Crnoj Gori.

Galerija dobija ime slikara iz Herceg Novog, Josipa – Bepa Benkovića, a od 1967. godine djeluje u okviru Zavičajnog muzeja, kao zasebno muzejsko odjeljenje. 1967. organizuje se Prvi hercegnovski zimski salon koji ima lokalni karakter, ali ubrzo se širi van granica grada i Crne Gore, a 2017. je proslavio i svoje jubilarno 50. izdanje.


Adresa i kontakt :

  Marka Vojnovića 4, Herceg Novi

  +382 (0)31 324 051

  +382 (0)31 322 080


  Kako doći od Vaše lokacije do Galerije ”Josip Bepo Benković” , pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex