office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Grad Krk

Među mjestima na ostrvu, grad Krk se doživljava kao središte. Status je to koji Krk njeguje od najstarijih početaka života na ostrvu, opravdava ga urbaniziranom vizurom i sadržajima koji pripadaju gradu.

Mjesto je okrenuto ka pučini i djelomično prema ostrvu Cresu.

U smislu svakodnevice, grad Krk je administrativno, poslovno i obrazovno središte stanovništva na ostrvu, dok je u turističkom smislu vrlo privlačno i živopisno izletište i ljetovalište koje će prije svega ponuditi osjećaj elegancije i historijskog naslijeđa na koje se sjajno naslanja nova i šarolika turistička ponuda.

Gradu Krku, kao izletištu, hrle turisti upoznavajući tijekom šetnje gradom temeljne činjenice o Krku koji živi više od dvije hiljade godina.

Krk je i danas utvrđeni grad, opasan zidinama u cijelom svome opsegu. U grad vode četvoro vrata, gradom se prolazi duž rastera većih i manjih ulica, zastajkujući kada neka pojedinost privuče pažnju.

Gradom dominira veličanstveni kompleks katedrale, iako nije na nekom uzvišenijem položaju. Krčka je katedrala, uz Frankopanski kaštel najpoznatiji gradski motiv.

Vršak naslijeđene baštine u gradu svakako predstavlja sakralni kompleks triju crkava s katedralom sagrađenom nad ostacima rimskih termi s počecima u 5. vijeku; franjevački i benediktinski samostan sa crkvama (12. i 13. vijek), arheološki lokalitet Volsonis pod glavnim gradskim trgom te vaše lično istraživanje pojedinosti koje će Krk učiniti šarmantnim gradom koji odgovara upravo vašim mjerilima.

Gradu Krku, kao ljetovalištu, dolaze brojni turisti s raznih strana svijeta. Dolaze mu jer Krk ima što ponuditi. Na početku, smještaj: adut u gradu Krku jest visoko kategorizirani smještaj u privatnim sobama i apartmanima koji će Vam pružiti ugođaj doma. Goste koji preferiraju hotelski smještaj zasigurno će oduševiti hoteli u sjenovitim boricima smješteni uz plaže. Svoje će goste ljubazno dočekati i kampovi smješteni uz samo more.

Plaže u gradu šljunčane su ili betonirane, a o kakvoći mora i o ponudi na plažama svjedoči plava zastava istaknuta na gradskim plažama neprekidno već 8 godina.

Grad Krk zaista slovi kao izletničko odredište, međutim, krčka je luka istovremeno i polazna točka mnogobrojnih dnevnih izleta brodom na udaljenije plaže ili na obližnja ostrva. Ronioci biraju Krk za polazište svojih podvodnih avantura s obzirom na izrazitu privlačnost podmorja u gradskom akvatoriju.

Napokon, Krk vrvi restoranima u kojima ćete pronaći okrijepu: neovisno o tome odlučite li se za lokalni ili internacionalni meni, zasigurno će Vam prijati!

Jednako su sadržajne i krčke večeri: u gradu se već više od 50 godina odvija ljetni festival koji priređuje koncerte, drame, opere, umjetničke izložbe. I pored ovog priznatog programa, svake se večeri u gradu mogu pratiti zabave na otvorenom, poglavito u gradskoj luci i na trgovima koji postaju idealna scena ljetnih večernjih zabava.

Kulminacija ljeta u gradu zbiva se tijekom triju dana avgusta: 8. 9. i 10. kada se, prema tradiciji iz 16. vijeka slavi zaštitnik grada, sv. Lovro i priređuje se trodnevni Krčki sajam koji grad zaodjene u retro kostim vraćajući ga u romantičnu renesansu.

O razini turizma kojeg nudi grad Krk posvjedočit će i turističke nagrade koje Krk učine laureatom iz godine u godinu opravdavajući slogan o Krku kao gradu historije i kulture kojim su ovdašnji turistički djelatnici tako precizno izrekli srž Krka kao grada.

Zalasci sunca su spektakularni i svakako vrijedni za ovjekovječiti fotoaparatom.

Atrakcije

Gradske zidine

Različiti slojevi u bedemima  kojima je grad opasan u cjelokupnom svome opsegu , a sačuvani su do danas, građeni su od doba Ilira do pada Venecije. Posljednja važna pregradnja bedema bila je krajem XV. vi.

Kaštel

Frankopanska utvrda građena od XII. do XIV. vijeka, o čemu govore izvješća mletačkih providura.

Utvrda je imala više namjena: čuvala je grad od napada s morske strane, a četverokutna kula služila je kao sudnica. Visina zidova je 9 m.

Radno vrijeme :

09:00 – 22:00

Nedjelja
10:00 – 15:00

Ulaznice :

Odrasli: 22,00 kn = 3 €

Djeca: do 5 godina besplatno

Od 6 do 14: 15,00 kn = 2 €

Studenti i penzioneri: 18,00 kn = 2,50 €

Obiteljska: 2 odraslih i 2 ili više djece: 60,00 kn = 8 €

Grupe 15 osoba i više: 15,00 kn = 2 €

Adresa i kontakt :

Trg Kamplin, 51500 Krk, Hrvatska

+385 98 726 884

Kamplin

Ime ovog trga izvedeno je iz latinskog: campus = polje. U doba Rima, ovdje se nalazilo vježbalište u sklopu obližnjih termi. Ostaci hramskih stupova na trgu  svjedoče o nekoj velikoj građevini iz doba Rima.

Gradska Vijećnica

U prizemlju ove kule-zgrade iz XV. st. postojala su gradska vrata. Kulu su gradili otočani bez plaćene nadnice. Na njenom istočnome zidu nalaze se grbovi dužda Augustina Barbariga. Pod njima je sat s 24 polja koji se prvi put spominje 1538.

Akvarij-terarij

Akvarij-terarij Krk pružiti će vam nezaboravan doživljaj upoznavanja s čarobnim morskim svijetom Jadrana s više od stotinu vrsta jadranskih riba (murina, kirnja, kostoroga, morski konjic, rakovica, hobotinica…) i nekoliko zanimljivih tropskih riba.

Krokodil kajman, azijski boa, iguana i jemenski kameleon samo su neki od egzotičnih stanovnika najvećeg akvarija – terarija u regiji.

Na više od 380 m2 atraktivnog prostora nalazi se i velika zbirka jadranskih školjki i rakova.

Radno vrijeme :

IV, X : 1000 – 1500

V, IX : 900 – 1700

VI, VII : 900 – 2100

VIII : 900 – 2200

Ulaznice :

Do 5 godina besplatno

Od 5 do 12 godina 20 kn

Odrasli 40 kn

Adresa i kontakt :

Aquarium Terraium Krk nalazi se u samom centru grada, odmah uz glavnu gradsku prometnicu, te je u neposrednoj blizini svih bitnijih sadržaja: banke, pošte, općine…

Tel : 051/221 167

Tropski akvarij

Akvarij se nalazi u samom gradskom središtu blizu glavnog trga u prostoru na dva kata.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti akvarije sa morskim psima, tropskim ribama te veliku zbirku školjaka, puževa, koralja i prepariranih riba jadranskog i tropskih mora.

U posebnoj prostoriji uživati ćete i u projekciji filma o podmorju. Morske dubine biti će vam približene na jedinstven i poučan način.

Ulaznice :

– djeca do 5. godina = gratis
– djeca od 5. do 12. godina = 20,00 Kn
– odrasli = 30,00 Kn

Radno vrijeme :

April i Oktobar = 10:00h – 15:00h
Maj i Septembar = 10:00h – 17:00h
Jun = 10:00h – 17:00h
Jul i Avgust = 10:00h – 22:00h

Wakeboarding – Grad Krk, Punat

Ski lift Dunat– nalazi se ispred mjestašca Kornić, između grada Krka i Punta na ostrvu Krku. Na 400 m2 objekta iznad mora smješten je start ski lifta, restoran, bord shop i terasa za sunčanje, pa većina posjetioca ovdje provodi čitave dana uživajući u opuštenoj ljetnoj atmosferi.

Bilo da ste tek početnici ili već imate iskustva, dođite i posjetite ski lift Krk. Ovdje možete iznajmiti svu potrebnu opremu, izabrati „vremensku“ ili „kartu na krugove“, a pomoć iskusnih instruktora je uključena u cijenu.

Wakeboard club Krk
Murajska 35, 51517 Kornic, Croatia

Kula na obali

Šesterostrana ugaona kula srednjovjekovnog zapadnog i južnog dijela zidina. Dao ju je izgraditi knez Nikola Frankopan 1407. O tome govore natpis i grb obitelji uklesani na rimskoj steli iz stoljeća s prikazom supružnika.

Vela placa

Jedini trg u gradu koji je uvijek  čuvao značajke trga. Prvi se put spominje 1263. Šesterostrani zdenac na trgu je iz XVI. st. Pod trgom je vrlo vrijedno arheološko nalazište koje, uz ostalo, otkriva najstariji dio gradskoga bedema iz IV-III. vi. prije Krista.

Iako se za glavni trg očekuje da će se nalaziti u središtu grada, glavni gradski trg u Krku tijekom vremena je mijenjao mjesto da bi se konačno našao na samom zapadnom rubu grada, tik uz glavna gradska vrata. Trgom dominira bogato ukrašeni zdenac iz 1557.

Splendiddissima

“Presjajni grad Krčana” natpis je s antičkog nadgrobnog kamena iz IV.vijeka. Kopija se nalazi na glavnog gradskom trgu Vela placa a to je ujedno i prvi pisani dokaz o postojanju grada Krka.

Mala Placa

Ovo je prošireno križanje dviju glavnih ulica rimskoga Krka: karda i decumane,koje dijele grad na četvorine.

Ujedno, Mala placa je i središnja točka najstarije gradske jezgre.

Današnju Malu placu Rimljani su nazivli Starim trgom, stoga se zaključuje da se trg na ovo istom mjestu nalazio još u doba Liburna.

Velika gradska vrata

Nakon što je grad postao opasan zidinama, ova su vrata postala glavni ulaz u grad s morske strane, tim više što su se izvorno nalazila južnije, na završetku Dekumane, kao i sam trg. Spominju se od 1350.

Mala vrata

Izvorno, nalazila su se u bedemima Biskupskoga dvora kao južni završetak karda. Ondje su, zbog udara juga i dogradnje Biskupskoga dvora prema zapadu, premještena tijekom XIV. vijeka. Pred ovim vratima nalazio se mali mul: ulaz u grad za ribare.

Rimski mozaik

Ostaci rimskih termi nalaze se u prizemlju kuće Vasilić, u Ribarskoj ulici. Nastao je u I.vijeku, dobro je očuvan i prikazuje morsku mitološku scenu.

Središnji lik je Triton oko kojeg plešu dupini i ostala morska bića.

Volsonis

Prvi otkriveni gradski bedemi. Povijesne iskopine vezane uz forum – središnji dio rimskog municipija. Pronađen je žrtvenik iz I vijeka p.n.e. iz kolekcije „Venerinog hrama“, prvi i jedini na istočnoj obali Jadrana.

Venerin hram

Venera je rimska božica ljubavi, ljepote i braka, rođena je iz morske pjene, a po odabiru Parisa, to je najljepša božica cjelokupnog rimskog panteona.

Venerinih hramova u Rimskom carstvu ima značajno manje od hramova podizanih za ostale bogove rimskog panteona, jer je odobrenje za hram morala dati sama carska obitelj.

Na obali istočnog Jadrana ovo je jedini do sada pronađeni hram božici Veneri, a datira iz 1.vijeka prije Krista.

A. Mahnića 3, 51500 Krk
Tel: 051 520-662
www.memento-venerem.com
info@memento-venerem.com

Trg Krčkih Glagoljaša

Ovo je najviša tačka povijesne gradske jezgre i stjecište dviju velikih uzdužnih ulica, Karda i Galije.

Ova je gradska uzvisina oduvijek bila kultno mjesto napučeno sakralnim građevinama: samostan i crkva sv. Franje, samostan i crkva sestara Benediktinki, crkva Majke Božje od zdravlja te ranije, samostan i crkva klarisa te muški benediktinski samostan (na mjestima današnje osnovne škole i školske sportske dvorane).

Zbog toga se ova sjeverna uzvisina grada ponekad slkovito naziva „mali Vatikan“.

Sjeverna Gradska vrata (Gornja vrata) 

Predstavljala su ulaz/izlaz u grad/iz grada iz Fullfiniuma i prema Fulfiniumu i dalje na rimsku cestu prema Dalmaciji. Prvi put se spominju u XII. vijeku. Nadgradnja i vratnice uklonjeni su  tijekom prve polovice XIX. vijeka.

Pjanka

Mali trg na križanju dviju velikih gradskih ulica: dekumane i galije.

Na ovom nevelikom trgu smještene su važne zgrade: dom obitelji Frankopan na južnoj te kuće plemića Cetinić na zapadnoj strani.

Knežev dvor (Dom porodice Frankopan)

Pretpostavlja se (bez pisanih potvrda) da se dom obitelji Frankopan nalazio na trgu Pjanka.

Veličina ove zgrade te kuće plemića u neposrednom susjedstvu  upućuju na zaključak da je knežev dvor bio upravo ovdje.

Pizanska vrata (Istočna gradska vrata)

Spominju se  uz kaznu za izdajstvo u Krčkom statutu iz XIII. vijeka. Izdajnika bi se izvrglo javnom ruglu:zavezan za rep magarca, na očigled mještana,  prolazio bi duž cijelu dekumanu, do Velikih gradskih vrata.

Kamplin

U imenu ovoga trga latinska je riječ campus , polje.

U doba rima, na ovom je trgu bilo vježbalište u sklopu obližnjih termi.

Ostatci stupova koji se danas nalaze na Kamplinu svjedoci su veličajnih građevina toga razdoblja. Kasnije, počevši od srednjega vijeka, Kamplin je postao mjesto viteških dvoboja.

Rimske terme (uz Katedralu)

Ostatci ovih termi nasljeđe su rimskog municipalnog naselja Curicum.

Smještene su uz južni kraj Karda. Sačuvan je dio jednog bazena i dijelovi drugih prostorija. Sastavni dio ovih termi bilo je vježbalište – današnji trg Kamplin.

Rimske terme (u Ribarskoj ulici)

I ove su terme nasljeđe rimskog municipalnog naselja Curicum. Građene su u dvije faze: tijekom II. i IV. vijeka.

Nalaze se uz zapadni kraj Dekumane.  Sačuvani su dijelovi bazena i crno-bijelog mozaika s prikazom Tritona na gozbi.

Fulfinium

U uvali Sepen, kod Omišlja, nalaze se ostaci Fulfiniuma, grada veterana rimske vojske nastao u 1 st poslije Krista.

Na periferiji toga antičkog grada nastao je u 5. stoljeću impozantan ranokršćanski kompleks (Mirine).

Nepoznanica je kada i kako dolazi do smiraja sjajne civilizacije Fulfiniuma no pretpostavlja se da tome pridonosi njegova nezaštićenost na obali. U doba seobe naroda stanovnici Fulfiniuma sklanjaju se u prirodno zaštićenije naselje na 85 metara visokoj hridi, gdje život teče i danas.

Zipline Edison

Zipline Edison jedinstvena je atrakcija na ostrvu Krku a i šire, namijenjen porodici i ljubiteljima pustolovina. Smješten je na prijevoju Treskavc uz državnu cestu D 102 u neposrednoj blizini poznate staze glagoljice.

“Šetnja među krošnjama” posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od 2 km dužine.

Početna tačka je ujedno i najviša tačka Zipline-a te Vam daje i najljepšu sliku, pogled na sam jug ostrva Krka, Bašku i ostrvo Prvić. Vožnja života u ukupnom trajanju od otprilike dva sata na mnogobrojnim sajlama s pogledom na Jadransko more i prekrasan krševit krajolik jedan je jedinstven doživljaj koji možete doživjeti i ponijeti sa sobom.

“Šetnja među krošnjama” započinje upoznavanjem sa sigurnosnom opremom, oblačenjem i provjerom iste. Nakon toga posjetioci prolaze kratku obuku te uskaču u terensko vozilo kojim će biti prevezeni na dva i pol kilometra udaljeni start Ziplinea.

Po dolasku na lokaciju posjetioci još jednom dobijaju upute potrebne za “šetnju među krošnjama” i prolaze prvu liniju tzv. “baby line”, gdje se posjetioci uče osnovama vožnje po zipline-u (kočenje, monkey style). Nakon toga krece avantura života…

Plaže

Plaža Dražica

Plaža Dražica se nalazi na krajnjem, istočnom dijelu Grada Krka udaljena desetak minuta hoda od centra grada.

Put je pristupačan te se sastoji od uređene šetnice kroz koju se proteže hladovina. Jedan dio plaže je popločen, drugi dio je stjenovit, stoga treba biti oprezan prilikom ulaska u more. Plaža je iznimno privlačna zbog guste borove šumice kojom je okružena i koja daje hlad.

Na plaži se nalazi i ponuda raznih usluga, pa su tu ugostiteljski sadržaji; restorani i kafići u kojima se možete okrijepiti, od sportsko-rekreacijske ponude tu su jet-ski, banane, pedaline, trampolin na vodi, i najnovija atrakcija zip-line koja je postavljena s  obje strane ulaza u uvalu.

Plaža je nagrađena Plavom Zastavom što garantira čistoću i kvalitetu vode, te sigurnost na plaži uz nadgledanje spasilačke službe. Plava zastava je postala mnogim kupačima važan kriterij kod odlučivanja o izboru plaža.

Plaža Dunat – Krk

Plaža Dunat je udaljena dva kilometra od centra grada Krka, uz glavnu cestu prema Puntu. Pristup ovoj plaži je relativno jednostavan, uz pomoć broda, automobila, bicikla ili pješice, a parking se nalazi na samo 50 m udaljenosti.

Plaža je nagrađena Plavom Zastavom što garantira čistoću i kvalitetu vode, te sigurnost na plaži uz nadgledanje spasilačke službe. Plava zastava je postala mnogim kupačima važan kriterij kod odlučivanja o izboru plaža.

Ova šljunčana plaža je idealno mjesto za zabavu, uz brojne vodene sportove poput skijanja na vodi, wakeboarding-a, vodenog tobogana te dječjeg igrališta i odbojke na pijesku, zabavit će se i najmlađi i najstariji.

Plaža je također opremljena svim važnim sadržajima poput WC-a, vanjskih tuševa, najam suncobrana i ležaljki a tu je i restoran i bar ukoliko se poželite okrijepiti. U blizini plaže se nalaze još i turistička agencija, ronilački centar i kiosk.

Ova plaža ima sve što vam je potrebno za kvalitetan odmor, i sve vam je nadohvat ruke.

Plaža Jert – Krk

Plaža Jert je šljunčana plaža koja se nalazi na zapadnom dijelu ostrva Krka, u mjestu Pinezići, na zapadnom dijelu ostrva, 8km od grada Krka i Malinske.

Kako bi pronašli selo Pinezići, treba se pratiti znakove za trajektnu luku Valbiska.

Jednostavan pristup vam omogućuje da do plaže dođete na sve moguće načine, tako da možete birati  biciklu, brod, pješice ili automobil kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu.

Za udobnije sunčanje na plaži, možete iznajmiti ležaljku, a za zaštitu od sunca tu su i suncobrani koji će vam omogućiti lagodniji boravak na otvorenom.

Na plaži se nalaze i osnovni sadržaji poput vanjskih tuševa, sanitarnog čvora te kabina za presvlačenje. Od ugostiteljskih ponuda imamo veliki izbor restorana, kafića i fast fooda., stoga se počastite izvrsnom tradicionalnom lokalnom kuhinjom, ili se osvježite hladnim koktelom i sladoledom.

Ako ste željni rekreacije možete iznajmiti pedaline ili trampolin za djecu.

Na plaži postoje i morske radosti za djecu tako da imamo ice berg i dječje igralište. Moramo napomenuti i da je plaža Jert ponosna vlasnica Plave zastave, čime garantuje čistoću i kvalitetu morske vode, a mnogi kupači se vode baš ovim kriterijem pri izboru svoje sljedeće destinacije.

Plaža Ježevac – Krk

Plaža Ježevac je plitka šljunčana plaža sa šljunčanim dnom, nalazi se u istoimenom kampu koji se nalazi 10-tak minuta od centra grada.

Do plaže možete doći pješice, biciklom ili automobilom kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu udaljenom svega 200m od plaže. Plaža ima plavu zastavu koja je dokaz kvalitete i čistoće mora, a i mnogi kupači se vode ovim kriterijem pri izboru destinacije.

Možete birati između šljunčanog i stjenovitog dijela, zaplivajte u kristalno čistom moru ili se iskušate u odbojci na pijesku. Vaša djeca se mogu igrati u pješčaniku praveći kule i dvorce od pijeska.

Na plaži se nalaze vanjski tuševi gdje možete isprati sol sa sebe, a možete unajmiti i ležaljke te suncobrane. Plaža je također prilagođena i invalidima, a zbog svoje plitkosti izuzetno je draga i neplivačima.

Plaža Redagara – Krk

Ova šljunčana plaža idealno je mjesto za sve koji su došli na odmor sa kućnim ljubimcima, a željni su kupanja u mirnoj i izoliranoj uvali.

Plaža Redagara se nalazi u uvali Valda Gara između kupališta Dražica i naturističkog kampa Politin. Pristup plaži je jednostavan uz kratku i laganu šetnju po udobnom putu. Ova plaža za pse ima besplatan ulaz, te je opremljena vanjskim tuševima, fido kantama sa vrećicama i prečkama za vezanje pasa.

Plaža je okružena mnogim stablima koji čine veliki hlad i opuštajuću atmosferu. Ostali sadržaji i usluge na plaži ne postoje, stoga sve potrebne stvari ponesite sa sobom ili prošetajte do najbližeg ugostiteljskog objekta.

Ako ste na odmoru s kućnim ljubimcem ova plaža je idealna za vas jer možete nesmetano uživati s vašim psima.

Plaža Porporela – Krk

Plaža Porporela se nalazi na zapadnom dijelu grada Krka, oko 500 metara od samog središta grada,  u blizini kampa Ježevac.

Najveći dio plaže je šljunčan a jedan manji dio je betoniran. Plaža ima restoran, tuševe, prilagođen ulaz za invalidne osobe i pogodna je za obitelji s djecom.

Kako je centar grada u blizini, i ostali sadržaj je udaljen svega nekoliko minuta od plaže. Plaža je nositelj Plave zastave zbog čistoće mora, sadržaja i urednosti. Ako ste na odmoru sa psom u blizini se nalazi plaža za pse.

Kao is vaka druga plaža s Plavom zastavom tu si i spasitelji koji brinu za sigurnost kupaća. Na plaži možete unajmiti skutere, ležaljke, pedaline, kajak a tu je i bar na plaži. Plaža je prilagođena invalidima.

Plaža Tomaževo – Krk

Plaža Tomaževo je šljunčana – betonirana nudistička plaža koja se nalazi u kampu Politin, 2 kilometara južno od grada Krka na koji ova plaža baca prekrasan pogled. Plaža ima službenu FKK oznaku.

Plaža Koralj – Krk (plava zastava)

Plaža Koralj je šljunčana plaža koja se nalazi istočno od hotela Koralj i proteže se prema uvali Redagara. Na rubovima plaže se nalazi borova šumica.

Plaža Portapisana – Krk (plava zastava)

Locirana istočno od tisućljećnih starih zidina koje okružuju stari dio grada Krka,to je definitivno plaža sa prekrasnim pogledom.

Plaža Hotela Dražica – Krk (plava zastava)

Ova se plaža nalazi ispod hotela Dražica, te je mješavina sitnih kamenćića, šljunka, asfaltiranih platoa i stjenovitih dijelova.

Plaža “Kamp Krk” (Politin) – Krk (plava zastava)

Ova se plaža nalazi u kampu Krk (nekadašnji Politin), te je udaljena 2 km od centra grada Krka. U nastavku se nalazi i naturistička plaža.

Plaža kampa Ježevac – Krk (plava zastava)

Ovo je glavna plaža kampa Ježevac, udaljena 10 minuta hoda od centra grada Krka.

Plaža Plav – Krk (plava zastava)

Plav se nalazi na najzapadnijoj točki grada Krka u blizini restorana Karaka i kampa Ježevac.

Plaža “Golden Bay” – Krk

Lokalni naziv za ovu plažu je “Velo Čelo”, ali se češće koristi naziv “Zlatna plaža” zbog zlatne boje vertikalnih litica u pozadini plaže. Plaža se nalazi na južnom dijelu otoka Krka na pola puta između Punta i Stare Baške. Do nje se može jedino brodom ili čamcem.

Uvala Vela Jana – u blizini sela Brzac i Linardići

Vela Jana je duboko urezana uvala u kojoj se nalazi mala lučica sa vezovima koji se mogu iznajmiti. Umjesto plaže postoji betonski mol (riva). More u Veloj Jani je jako hladno zbog podzemnih vrulja.

One Reply to “Grad Krk”

You must be logged in to post a comment.