office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jedan račun iz Nusretovog restorana iznosio gotovo 170 hiljada dolara

Turski kuhar i mesar Nusret Gokce objavio je fotografiju iznosa računa iz njegovog restorana u Abu Dhabiju. Naime, gosti su platili gotovo 170 hiljada dolara.

Na računu je navedeno da je večeru jelo 14 osoba. Neka od jela koja su naručvali su: goveđi carpaccio, odrezak “zlatni Ottoman”, odrezak “zlatni Istanbul”, “zlatna” baklava itd. Pili su Petrus vino, Negroni koktele, Lous XIII konjak…

“Kvalitet nikad nije skup”, napisao je Nusret u opisu fotografije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Iako bogatim ljudima očigledno ne predstavlja problem izdvojiti mnogo novca za večeru, mnogima Nusretovim pratiteljima je zasmetalo to što se hvali cifrom koju je zaradio.

“Koliko plaćaš svoje konobare? 15 dolara po satu?”, napisao je jedan korisnik Instagrama.

“To nije kvalitet, to je potkradanje ljudi. Cijene su katastrofalne”, dodao je drugi.

“Oni ne plaćaju kvalitet tvoje hrane nego vlastitu glupost”, također je jedan od komentara.

Podsjećamo, u junu je Nusretov restoran u Londonu proglašen jednim od najgorih. Posjetitelji smatraju da hrana ne zavređuje paprene cijene.

Nekoliko mjeseci nakon što je otvorio svoja vrata u Knightsbridgeu, restoran je zauzeo 17.418. mjesto od ukupno 17.488 restorana u Londonu, s prosječnom ocjenom od dvije zvjezdice.(Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.