office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jeste li spremni za ski sezonu? Evo koje novosti vas ocekuju na Kopaoniku

Ljetnja sezona u planinskim centrima Tornik, Kopaonik i Stara planina je zvanično završena, a iz Skijališta Srbije za B92.net otkrivaju novine koje ljubitelje skijanja očekuju u novoj sezoni.

Turisti su imali priliku da uživaju u bogatoj ponudi na srpskim planinama, od sredine juna do maltene kraja oktobra, tačnije 109 dana na Kopaoniku i 96 dana na Torniku.

Na Staroj planini je tokom ljetnje sezone za turiste radila gondola za panoramsku vožnju.

Ono što je svakako dovelo veliki broj turista jeste sigurno bogata ponuda.

Na Kopaoniku su posjetioci mogli da uživaju u sadržajima poput Avantura-parka, boba na šinama, zip-lajna, biciklističke staze, rute za električne bicikle…

Novine koje su implementirane ove sezone jesu gondola Brzeće – Mali Karaman, koja je radila za panoramsku vožnju, a pored nje je radila i žičara Karaman greben.

Na ovaj način, turističko mesto Brzeće je povezano sa centrom Kopaonika.

Sada, kada je letnja sezona završena, započinju pripreme za početak zimske sezone, koja se očekuje početkom decembra.

Od novina koje ove sezone očekuju skijaše na Kopaoniku, tu su proširenje sistema za veštačko osnežavanje na lokaciji Bela reka 1 – Bela reka 2 – Ledenice, u dužini od 5 kilometara.

Predviđena je i veza za nastavak sistema ka budućoj stazi Bela reka 3, kao i helidrom.

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.