office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kućište

Kučište je malo mjesto na jugozapadu poluostrva Pelješca, udaljeno oko 5 kilometara od Orebića, sa pogledom na grad Korčulu i naselje Žrnovska Banja, preko pelješkog kanala. Zbog svoje specifične lokacije u pelješkom kanalu, koji obiluje jakim ali ugodnim zapadnim vjetrovima tijekom ljeta (“maestral” i “tramuntana”), Kućište je uz Viganj omiljena destinacija za jedriličare i daskaše možda i na cijelom hrvatskome Jadranu. Ako volite uživati u blagodatima vjetra i mora, onda je Kučište pravo mjesto za Vas i definitivno ga možemo preporučiti, naravno uz Viganj koji se nalazi samo nekoliko kilometara zapadno, također u pelješkom kanalu.

U Kučištu ćete uz brojne apartmane i sobe u privatnome smještaju pronaći i hotel, auto kamp, kao i brojne sadržaje vezane uz gore spomenuto jedrenje. Škola jedrenja, iznajmljivanje opreme i sl. pomoći će Vam da osjetite sve čari ovog lijepog podnjeblja. Plaže su šljunčane i pješčane tako da svako može pronaći nešto za sebe. Trgovina, restorani kao i blizina turističkog centra Orebića omogućiti će Vam pristup svemu potrebnom.

Moguće je također iznajmliti mali brod s kojim bez problema možete istražiti prekrasan okolni akvatorij sa mnoštvom otočića i bogatim morskim životom. Također prporučamo da se okušate u ronjenju, bilo na dah ili sa bocama, akvatorij polutoka Pelješca je iznimno atraktivan za ovakav tip aktivnosti. Što se tiče kulturnih znamenitosti, Kučište je poznato po kasnorenesansnoj arhitekturi, a najupečatljivija građevina u Kučištu je barokni kompleks brodovlasnika Lazarevića, uz koju se nalazi i kasnobarokna crkvica Sv. Trojstva.

Posjetiteljima također predlažemo izlete na okolne otoke kao što su Korčula, Mljet ili Lastovo koje lako možete posjetiti bilo iz obližnje luke Orebić, ili iz grada Korčule, za koji redovno voze trajekti iz Orebića (otprilike svakih pola sata u turističkoj sezoni). Opcije za doći u Kučište su: automobilom preko cijelog polutotoka Pelješca (ovaj način je prilično dug, ali ga preporučamo onima koji imaju vremene jer cesta prolazi cijelim polutotokom Pelješcem, krajem iznimne ljepote i očuvane prirode), a druge opcije uključuje prijevoz trajektom koji traje kraće, skuplji je ali jre također lijep jer doživjeti ljepotu Pelješca po prvi put sa mora je nezaboravno iskustvo. U svakom slučaju pozivamo Vas da posjetite Kučište, lijepo mjesto koje Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

You must be logged in to post a comment.