office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Malinska

Malinska, zajedno sa 19 manjih naselja oblikuje područje Dubašnice smješteno na zapadnom dijelu ostrva Krka koje je zacijelo najpitomiji predio ostrva, u cijelosti zaštićeno od vjetrova, o čemu kazuje i toponim Šotovento – zavjetrina.

Upravo zbog pitomosti krajolika i brojnih manjih naselja, može se govoriti i o svojevrsnoj rivijeri Malinske budući da šumovita obala vijuga u nedogled naseljena stanovništvom koje u navije vrijeme živi isključivo od turizma.

Malinska dobiva na značaju tijekom XVIII. vijeka kada je izgrađena luka koja je postala jedna od najvažniji izvoznih luka na ostrvu. Prve kuće uz luku izgrađene su 1788. godine. Prekretnicu u razvoju mjesta donosi dolazak parobroda koji prvi put pristaje u Malinskoj 1866. godine. Bio je to prvi dolazak parobroda na ostrvo Krk uopće! Bio je to tršćanski parobrod koji je vozio na liniji Trst – Rijeka.

Prave goste Malinskoj donose parobrodi nakon godine 1880. Ispočetka su to bili izletnici koji su ljetovali u Opatiji. No, nakon što su otkrivene prirodne ljepote prostora, utvrđeno je da Malinska ima uvjete za razvoj lječilišnog turizma. U tom smislu, 1885. godine Malinsku posjećuje austrijski prijestolonasljednik Rudolf.

Njegov posjet imao je snažan reklamni odjek tako da već početkom 20. vijeka, zahvaljujući brojnim zadovoljnim posjetiteljima iz Monarhije, bečki tisak Malinsku naziva Biserom kvarnerskih ostrva.

Današnji turizam na ovome prostoru nastavak je tradicije s početka 20. vijeka. Smještaj u Malinskoj je izuzetno bogat – Malinska danas raspolaže mnogobrojnim smještajnim kapacitetima u hotelima, vilama s bazenom i apartmanima.

Duž cijele rivijere Malinske protežu se plaže i male uvale s raznovrsnim sadržajima za dobar provod na moru. Ljubitelji dobre hrane ovdje će naći sve što nudi klasična mediteranska kuhinja, izvrsnu domaću tjesteninu i nenadmašive plodove mora.

Ono čime će Vas Malinska privući sigurno je razvedenost njene vrlo pitome obale, mir i opuštanje u vrhunskome apartmanskom smještaju kao i boravak u hotelima u obiteljskom vlasništvu koji su svojevrsni zaštitni znak Malinske.

Plaže

Plaža Haludovo

Ova betonirana plaža se nalazi u Malinskoj na ostrvu Krku. Izrazito je popularna među djecom jer je plitka i ima pješčano dno, stoga je pogodna za morske igre i radosti.

Poviše plaže su borove šume koje daju prirodni hlad, a u blizini se također nalaze restorani i kafići u kojima se možete okrijepiti. Na plaži se također nalaze sve osnovne stvari poput vanjskih tuševa i WC-a, a postoji i mogućnost najma ležaljki.

U sklopu plaže se iznajmljuju pedaline, a postoji i dječje igralište gdje djeca uživaju igrajući se odbojke na pijesku.

Plaža Maestral

Plaža Maestral je smještena ispod hotela Maestral u Malinskoj na ostrvu Krku.

Ova betonsko –pješčana plaža je omiljena destinacija mnogih ljudi. Jedan dio plaže je prekriven gustim borovim šumama koji daju prijeko potreban hlad, dok za preostali dio plaže preporučujemo da ponesete suncobran.

Za udobniji boravak na plaži tu su ležaljke i kabine za presvlačenje. Plaža privlači kristalno čistim morem i opuštajućom atmosferom. Djeca su isto česti posjetitelji ove plaže, a aqua-park prilagođen njima je još u izradi.  Kada ogladnite ili se poželite sakriti od sunca to možete napraviti u obližnjem restoranu, kafiću, fast food-u ili palačinkarnici.

Ukoliko ste zaboravili ponijeti svu potrebnu zaštitu od ljetnih vrućina, ne brinite, jer na ovoj plaži možete kupiti šešir, sunčane naočale i kremu sa zaštitnim faktorom.

Neposredno uz plažu možete kupiti i razne suvenire koje možete pokloniti bližnjima kao znak pažnje. Za dodatnu relaksaciju tu je i masaža na plaži koja će opustiti i regenerirati svaki komadić vašeg tijela, te vas spremiti za nove radne pobjede.

Plaža Malin

Plaža Malin se nalazi svega 1km od samog centra Malinske u blizini istoimenog hotela. Na plažu možete doći pješice, biciklom ili automobilom kojeg možete parkirati na parkingu udaljenom samo 50m od plaže. Za vrijeme sezone plaža je visoko popunjena stoga nije pogodna za one koji traže mir i tišinu.
Ova betonska plaža je pravi mali raj za djecu zbog svog sadržaja u koji uključuje aqua-park, jet-ski, pedaline, dječje igralište, padobrane i ostale popratne aktivnosti. Vaše dijete će uživati na ovoj plaži a i vi gledajući njegovu radost.
Kada ogladnite ili se poželite skloniti od sunca, to možete napraviti u obližnjem restoranu ili kafiću, u kojem možete kušati lokalne specijalitete.  Kristalno čisto more i hladovina tvore onaj poseban ugođaj na plaži.

Plaža Rova

Plaža Rova jedna je od najljepših plaža u Malinskoj na ostrvu Krku. Plaža je jednim dijelom šljunčana a drugim betonirana, tako da možete izabrati onaj dio gdje se osjećate udobnije. Udaljena je 2 km od centra grada.

Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane te se prepustiti zrakama sunca uz omiljenu  knjigu ili glazbu, a kada izađete iz mora možete se otuširati na vanjskim tuševima uz plažu.

Za potpuni doživljaj, na plaži se nalazi restoran i beach bar gdje možete isprobati lokalnu kuhinju ili hladne koktele. Priuštite sebi ugodan odmor te napunite baterije za nove radne pobjede.

Plaža Rupa

Ova šljunčana plaža se nalazi 200 m od samog centra Malinske u ulici Obala na ostrvu Krku. Ovo je glavno kupališno mjesto u Malinskoj.

Plaži je jednostavno pristupiti pješice, uz pomoć bicikla ili automobila kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu. Ova plaža je prilično mala, djelomično prekrivena šljunkom djelomično betonirana, ali visoko popunjena.

Ukoliko niste ljubitelj šljunka, možete iznajmiti ležaljku te se osjećati ugodnije dok se sunčate. Nakon cjelodnevnog kupanja, počastite se vrhunskim jelima u obližnjem restoranu, kafiću ili se možete zasladiti u slastičarni.

Zahvaljujući aqua-parku i dječjem igralištu, roditeljima je odmor znatno olakšan, a djeci puno zabavniji. U sklopu plaže se nalaze i tuševi, WC i kabine za presvlačenje.

Već dugi niz godina ova plaža ima Plavu Zastavu što znači da zadovoljava kriterije kvalitete vode, čistoće okoliša i sigurnosti, istovremeno je jedina plaža sa plavom zastavom u Malinskoj.

Gostima sve češće ovaj kriteriji postaje jedan od glavnih pri izboru destinacije za odmor.  Plaža je također dostupna i za invalide te je prilagođena njihovim potrebama, a osim invalidima pogodna je i za neplivače.

Plaža Vrtača

Ova manja betonirana plaža nalazi se u Malinskoj na ostrvu Krku, između plaža Rova i Draga. Plaži je moguće pristupiti pješice, biciklom ili automobilom kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu udaljenom 300m od plaže.

Ukoliko vam je dosta prenatrpanih plaža bez mjesta za ručnik i bez hladovine, ova plaža je prava suprotnost. Gusta borova šuma daje posebno sklonište za vrijeme visokih ljetnih temperatura te čini prijeko potrebit hlad, dok manjak kupača omogućuje intimniji odmor.

Na plaži postoji najam ležaljki i suncobrana koji vam omogućuju udobnost i sigurnost, a tu su i vanjski tuševi te WC.

Ukoliko želite istražiti krajolik možete iznajmiti i pedaline, te si priuštiti nezaboravan odmor s vašom obitelji. Kada se poželite okrijepiti, restorani i kafići se nalaze u blizini, a za dodatnu relaksaciju tu su i masaže koje se nude uz plažu.

Sa ove mirne destinacije na ostrvu Krku vratiti ćete se opušteni i puni energije.

Plaža Rupa – Malinska (plava zastava)

Ovo je glavno kupališno mjesto u Malinskoj. Plaža je udaljena samo nekoliko metara od centra Malinske, te se prostire na jug.

Plaža Vantacici – u blizini Malinske

Plaža Vantačić se nalazi na Malinskoj rivijeri, južno od centra Malinske, u malom mjestu zvanom Vantačić.

Plaža Vela Riva – Uvala Čavlena

Plaža Vela Riva nalazi se u uvali Čavlena, na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka, na pola puta između Glavotoka i Malinske. Do ove plaže se može doći autom bijelom cestom iz mjesta Poljica.

Plaža eko-kampa “Glavotok” – Glavotok (plava zastava)

Plaža u Eko kampu Glavotok djelomično je šljunčana i stjenovita. Okružena je bujnom vegetacijom različite vrste stabla i mediteranskog grmlja. Uz obalu se nalazi beach bar . Uživajte u ovoj plaži i njezinom okruženju. Kamp nudi smještaj u novo izgrađenim mobilnim kućicama.

Plaže Magneli (Maganel) & Komoštrin – u blizini Glavotoka

Zapadna strana otoka Krka, nazvana još „Šotovento“, bogata je vegetacijom, kao i šljunčanim uvalama. Do mnogih se plaža može doći isključivo čamcem, a njihovi posjetitelji su često i naturisti.

Do plaže u uvali Magneli (isto tako zvan Maganel ili Makneli) može se doći stazom iz sela Brzac. Zadnjih 600 metara nije dostupno autom, te se mora nastaviti pješice malom kamenom stazicom.

Plaža u uvali Komoštrin udaljena je otprilike 500 m od Glavotoka, te se do nje može doći i pješice, iako je prohodnost otežana zbog stjenovite obale.

Plaža Glavotok – Glavotok

Plaža Glavotok se nalazi na zapadnom dijelu otoka, 2 km od mjesta Brzac i Milohnić. Do plaže se može doći autom. U neposrednoj blizini nalazi se Franjevački samostan iz 16.st., a nedaleko i mali kiosk sa pićem, kavom i sladoledom. Plaža je popularna među lokalnim stanovništvom, te obiteljima sa djecom.

You must be logged in to post a comment.