office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Miomirisni ostrvski vrt

Miomirisni oostrvski vrt – rasadnik ostrvskog ljekovitog bilja u Malom Lošinju.

Uz pratnju stručnog vodiča posjetitelji se mogu upoznati s bogatom florom ostrva, ljekovitim svojstvima bilja i kupiti originalan ostrvski suvenir.

U vrtu raste preko 250 vrsta samoniklog mirisnog bilja koje oplemenjuje lošinjska-creska ostrva.
Više od 100 ovih alohtonih biljnih svojti upotpunjuje miomirisnu vrtnu sliku.

Vrtna biljna staništa uokviruju kameni suhozidi – gromače. Iz vrta se pruža prekrasan pogled na najljepše lošinjske uvale pa sve do planine Velebit.

U večernjim satima, od 18 do 23 h posjetitelji mogu kušati domaće prehrambene proizvode.

Vrt je uređen je po uzoru na ostrvske mirisne rajske krajolike u kojem raste preko 250 samoniklih biljaka koje su tipične za lošinjskocresko otočje te uistinu pružaju jedinstven doživljaj mirisa.

Lavanda i smilje možda su uz agrume najbrojnija biljka koja osim mirisa ima i mnoga ljekovita svojstva. Posebno su interesantna vrtna biljna staništa koja uokviruju kameni suhozidovi – gromače koji su složeni u tradiciji otočkog pučkog graditeljstva.

U slučaju da vas interesiraju miomirisi ovog otoka, svakako pitajte domaće stanovništvo o njihovim događanjima u vrtu. Može se prisustvovati raznim miomirisnim radionicama, kušaonicama, prisustvovati izložbama te sudjelvoati u najtecanjima.

Djeca posebno obožavaju igranje s magarcem, stanarom miomirisnog vrta.


[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”] Bukovica 6

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.