office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Moderna galerija ”Jovo Ivanović”

Od samog početka, cilj Moderne galerije bio je da se predstave savremena likovna kretanja kako na domaćoj likovnoj sceni, tako i na internacionalnoj. Strogi kriterijumi i zahtjevnost pri izboru izlagača obezbijedili su joj mjesto renomirane galerije. Organizovan je veliki broj izložbi eminentnih slikara iz zemlje i inostranstva, po čemu je i Galerija postala poznata.

Francuski likovni kritičar Raul Žan Mulen je prilikom posjete Budvi 1974. godine zabilježio sljedeće: „Onim što sam otkrio u Budvi, više sam nego prijatno iznenađen. Ne mislim ovdje na podneblje, plaže i ostalo što ovaj kraj izdvaja od ostalih. Iznenađen sam i oduševljen budvanskom Galerijom i njenom kolekcijom slika prvorazrednog kvaliteta, koji u sadašnjem trenutku predstavljaju nešto najviše, reprezentativno”.

U Modernoj galeriji, koja od 2018. godine nosi ime svog osnivača Jova Ivanovića, je putem otkupa i poklona stvoren značajan fond, koji broji više od 400 umjetničkih djela. Fundus Moderne galerije „Jovo Ivanović“ razvrstan je u pet zbirki: Zbirka Savremenih ekspresionista, Zbirka crnogorske umjetnosti, Zbirka zavičajne umjetnosti, Zbirka strane umjetnosti i Zbirka naivne umjetnosti.


Radno vrijeme :

  Ponedjeljak: od 8,00 – 14,00 h

  Utorak–petak: od 8,00 – 20,00 h

  Subota i nedjelja: od 17,00 – 21,00 h


Ulaznice :

  Besplatno


Adresa i kontakt :

  Cara Dušana 19, Stari grad, Budva

  +382 33 451 343


  Kako doći od Vaše lokacije do ”Moderne galerije”, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex