office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Njivice

Njivice, nedaleko od Omišlja su najmlađe mjesto na ostrvu Krku, razvile su se upravo zahvaljujući turizmu. Njivice su nekada bile ribarsko naselje koje je zahvaljujući ulaganjima, saobraćajnom i zračnom povezanošću danas poznato turističko središte gostiju iz cijelog svijeta.

Godine 1930. izgrađen je prvi hotel i time je pokrenuta preobrazba malog ribarskog sela u danas jedno od snažnijih turističkih središta na ostrvu Krku.

U središtu mjesta smještena je mala lučica uz čije se rubove na obje strane protežu plaže. Tu se odvija središnji dio života Njivica: uz brojne restorane, kafiće i slastičarnice.

Sjeverno od luke smješteni su hoteli te veliki autokamp u sjeni guste bjelogorične šume. Njivice nude i kvalitetan apartmanski smještaj u porodičnim kućama koje se odlikuju pomno njegovanim okućnicama.

Plaže u Njivicama su šljunčane ili dijelom betonirane, dok su izvan mjesta prirodne stijene s malim uvalama.

Na kraju gradskih plaža počinje šetalište – romantična staza kroz hladovinu uz more u dužini 1200 metara.

Pored blagih prirodnih uvjeta kojima se odlikuju Njivice te smještajne infrastrukture na zavidnoj razini, Njivice svojim posjetiteljima nude zabavne sadržaje na otvorenom koji su na programu gotovo svakodnevno. Tako možete upoznati tradicijski folklor, poslušati koncerte klapa, promenadne koncerte puhaćih orkestara. Tijekom ljetnog perioda, mjesna galerija ugošćuje izložbe renomiranih umjetnika.

Nedaleko od Njivica nalazi se Jezero, jedno od dva na ostrvu, nekada je bilo ribolovno područje, ali već niz godina uređeno je kao izvorište pitke vode.

Pitome i mirne, Njivice su ljetovalište u kojem ćete provesti potpuno opušten odmor i zacijelo će Vas pozvati da ponovno dođete!

Preporučujemo posjetiti župnu crkvu Uznesenja Marijina, gradsku ložu iz XVI. vijeka, kapela Sv. Antona iz VI. vijeka i galerije ‘Lapidarij’, ‘Art’ i ‘Njivice’.

Plaže

Plaža Jadran

Plaža Jadran je plaža ispod istoimenog hotela u Njivicama na ostrvu Krku. Ova šljunčana plaža s betoniranim dijelom je prigodna za plivače i neplivače, stare i mlade.

Ovo je jedna od najopremljenijih i sadržajom bogatih plaža u Njivicama. Na plaži možete uživati u raznim sportskim aktivnostima u moru ili uz more. Moguć je najam jet-ski-a s kojim možete doživjeti pravu avanturu, ili pak isprobati adrenalinsku vožnju na bananama ili na padobranu.

Za one malo aktivnije tu se nalazi i tenisko igralište, stolni tenis i mini golf za potpuniji doživljaj na plaži. Kada poželite predahnuti od sunčanja i svih rekreacijskih sadržaja, isprobajte lokalne specijalitete u obližnjim restoranima, ili se rashladite u beach barovima ispijajući hladne ljetne koktele.

Posjetitelji ove plaže su osim kupanja i sunčanja željni zabave i morskih igara.

Plaža Njivice

Popularna šljunčana plaža kampa Njivice je poznata po svojoj atraktivnosti i ljepoti. Duž čitavog objekta se proteže kupališna zona namijenjena svim uzrastima.

Na plaži nema prirodnog  hlada ali ukoliko se želite skloniti od sunca to možete napraviti u šumi kampa koja pruža prijeko potreban hlad.  Dio plaže je stjenovit,a drugi dio je napravljen od šljunka koji je udobniji za sunčanje.

Na plaži postoje i razni dodatni sadržaji za djecu, zabavni aqua park na moru ili novouređeno dječje igralište u obliku gusarskog broda. Ovakve dječje atrakcije olakšavaju odmor roditeljima jer se i djeca zabavljaju i vesele odlasku na plažu.

Za odrasle željne zabave tu je jet-ski, vožnja padobranom ili bananama. Kada ogladnite i umorite se od svih morskih aktivnosti, dan možete začiniti lokalnim specijalitetima u obližnjem restoranu ili se možete rashladiti u beach baru ispijajući hladne koktele.

Plaža Miramare – Njivice (plava zastava)

Ova je plaža glavno kupalište u Njivicama. Južno od nje se proteže pojas malih plaža i uvala koje su povezane obalnom stazom koja vijuga u hladovini borova.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.