office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Omišalj

Omišalj je jedino naselje koje se u Riječkom zaljevu vidi sa svih strana.

Omišalj je jedan od najstarijih gradova ostrva Krka čija historija seže još od trećeg vijeka. To je ujedno i prvi grad s kojim ćete se susresti kada s kopna, preko Krčkog mosta, dođete na ostrvo.

Sam grad sagrađen je na litici, čak 80 metara iznad mora odakle se pruža panoramski pogled na Kvarnerski zaljev. Omišalj je sačuvao srednjovjekovnu urbanu strukturu, a šarmantni stari centar sa uskim ulicama pješačka je zona.

Zavojite kamene uličice stare gradske jezgre i zbijeni nizovi kuća čuvaju u sebi dragocjenu kulturnu i historijsku baštinu. Dobar početak za upoznavanje s omišljankom baštinom nesumnjivo je mjesni Lapidarij, mala zbirka kamenih spomenika koja pruža cjelovit uvid u omišljansku historiju.

Na glavnom se trgu nalazi velika župna crkva Uznesenja sa zvonikom, Gradska loža i kapela Svete Jelene.

Stambene zgrade su sačuvale izvorni ruralni izgled karakterističan za ostrvo Krk – mnoge kuće imaju tipično vanjsko stepenište pored polukružnog ulaza u prizemlje, te balkon iznad ulaza.

Uz rub litice nalazi se zidom ograđeno šetalište, savršeno za romantične večeri jer nudi mir, tišinu i prekrasan pogled na malu marinu i obalno šetalište.

Osim bogate kulturno historijske baštine, dio ponude čine i hoteli, depandanse, autokamp, privatni smještaj te restorani i konobe s bogatom gastronomskom ponudom.

Sačuvani stari običaj, važna proslava odvija se uoči katoličkog blagdana Velike Gospe „Stomorina“- ples mladića i djevojaka koji na gradskom trgu podižu „bandiru“ na vrhu koje se nalazi kruna.

Za one koji dolaze avionom, u blizini se nalazi međunarodni aerodrom Rijeka.

Plaže

Plaža Dubec

Ova betonirana plaža se nalazi u Omišalju, na ostrvu Krku te je idealna za obitelji s djecom. Plaža je pristupačna, do nje se može doći pješice ili automobilom kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu.

Ova plaža je opremljena javnim wc-om, tuševima, trampolinima, teniskim terenima, kabinama za presvlačenje, skijanjem na vodi,  a u blizini se nalazi i igralište za djecu. Zahvaljujući najbrojnijoj ponudi plaže u Omišalju, ovdje dolazi svatko željan zabave i igre.  Priuštite sebi vrhunska jela u restoranima ili se zasladite u slastičarnici u blizini plaže.

Plaža ima prirodni hlad i pješčano morsko dno pogodno za uživanje u morskim igrama, pa se često zna zaigrat i poznati picigin. Pogled s plaže pada na jedan prekrasan mali brežuljak sa kulama i tvrđavama na vrhu, ovakav prizor se može vidjeti samo u povijesnim filmovima.

Cijela atmosfera i doživljaj plaže će vam pružiti prijeko potreban odmor.

Plaža Pesja

Ova javna šljunčana plaža se nalazi na kraju veličanstvenog Omišaljskog zaljeva, na ostrvu Krku. Plaža ima lak pristup, a u blizini se nalazi parking koji je udaljen 50m.

Plaža Pesja je sastavljena od sitnog šljunka. Nalazi se ispod litica grada Omišlja. U nastavku plaže nalazi se promenada i šetalište.

Ova plaža je omiljena obitelji s djecom, jer osim prirodnog hlada, na plaži nema gužve a na radost djece tu je i dječje igralište. Na Pesjoj plaži se nalaze brojne usluge, poput vanjskog tuša, Wi-Fi-ja, kabina za presvlačenje, a tu je i služba spašavanja života na vodi koja nadgleda plažu.

Ne trebate nositi sa sobom puno hrane i vode, jer se na plaži nalazi izvrstan restoran i kafić koji poslužuje lokalne specijalitete. Plaža je pogodna za ronjenje sa disalicom, plivanje, skakanje i ribolov.

U sjeni borove šume nalazi se igralište za odbojku, a plaža također promovira i brigu o okolišu, te je zabranjeno bacanje otpadka i kampiranje.

Plaža Vodotoč

Plaža Vodotoč je šljunčane prirode i nalazi se u Omišalju na ostrvu Krku. Zbog dječjeg igrališta ova plaža je omiljena najmlađima.

Plaža je opremljena WC-om, vanjskim tuševima i restoranom. Mali parking se nalazi svega 200m udaljenosti od plaže.  U sredini sezone plaža je visoko popunjena, stoga ljubiteljima mira i tišine savjetujemo da ipak posjete neku drugu plažu.

Plaža Selehovica

Ova izolirana šljunčana plaža se nalazi u Omišalju na ostrvu Krku.  Okružena je prekrasnom i netaknutom prirodom, daleko od urbanih sredina i buke.

Pristup plaži je srednji, do nje se može doći pješice makadamskim putem ili brodom, parkinga nema. Plaža je posebna jer na njoj nema nikakvih sadržaja ni usluga, samo vi priroda i zvuk tišine.

Preporučujemo da ponesete sve potrebne namirnice i vodu sa sobom. Ova prekrasna plaža je idealna za sve romantiče parove a i ostale željne mira, tišine i intime.

Morsko dno je pješčano a u okolici plaže možete pronaći prirodan hlad, travu i stijene. Nije dozvoljeno paliti vatru niti bacati otpad. Boravak na ovakvom mjestu omogućit će vam da se opustite i napunite baterije za sve nove radne pobjede koje stoje ispred vas.

Plaža Stran

Obiteljska plaža Stran se nalazi u Omišalju na ostrvu Krku. Duga je 3 km te je većim dijelom stjenovita sa kamenim pločama, u sklopu hotela “Delfin” nalaze se svi zabavni sadržaji te caffe bar.

Također, 1,5 km od hotela “Delfin” nalazi se još jedan javni wc te mala trgovina sa sladoledom, osnovnim namirnicama i novinama. Okružena je gustim borovim šumama koji daju čarobnu atmosferu plaži, a i prijeko potrebit hlad.

Pristup plaži je jednostavan, može se doći pješice, biciklom ili automobilom po asfaltiranom putu. Iznad plaže se nalazi i mali parking na kojem možete ostaviti svoje vozilo.

You must be logged in to post a comment.