office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ostrvo Lokrum

Otok zaljubljenih – Lokrum najbliži je povijesnoj gradskoj jezgri. Stoljeća bogate povijesti, legende i priče, čarolija mora i prirode obnovit će stare ljubavi ili donijeti nove.

Iz gradske luke za samo desetak minuta vožnje brodom stići ćete na ostrvo Lokrum, posebni rezervat šumske vegetacijepod zaštitom UNESC-a.

Lokrum je omiljeno kupalište i izletište toliko blizu grada, a u isto vrijeme egzotično, tajanstveno, mjesto za koje se vežu mnoge legende i priče.

Na ostrvu se nalazi malo jezero – „Mrtvo more” , koje je povezano s otvorenim morem, pogodno za kupanje djece i neplivača.

Prošetajte do najviše točke na Lokrumu, uzvisine na kojoj se nalazi tvrđava u obliku zvijezde Fort Royal, koju su sagradili francuzi 1806. godine. S tog mjesta se pruža predivan pogled da grad, Cavtat i ostrva.

Ostrvo Lokrum proglašen je 1963. godine prirodnim rezervatom, a 1976.godine Specijalnim rezervatom šumske vegetacije.

Putevi i staze Lokruma provest će vas kroz botanički vrt sa zanimljivom zbirkom eukaliptusa, kaktusa i sukulenata do ostataka bazilike (12./13. vi.), samostana s klaustarskim vrtom (15./16. vi.) i ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog (19. vi.) s vrtovima i perivojem.

Očarat će vas šuma česvine i crnog jasena, šuma alepskog bora, stari maslinik sačuvan još iz vremena benediktinske uprave otokom te vrtovi i perivoji.

Lokrum je posebni rezervat šumske vegetacije

Stoga nije dopušteno na bilo koji način ugrožavati prirodna i kulturna dobra na otoku, bacati otpatke, dovoditi pse ili paliti vatru.

Pušenje također nije dopušteno. Na ostrvu se ne smije ostati preko noći.

Dolazak i odlazak na ostrvo organizovani su iz dubrovačke stare Gradske luke, gdje se možete informirati o plovidbenom redu.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.