office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ovaj grad proglašen je najsretnijom destinacijom na svijetu

Prepoznatljiv po toploj, sunčanoj klimi, šarenim zgradama, sjajnom noćnom životu i ljubaznim mještanima, Lisabon u Portugalu proglašen je najsretnijim na svijetu prema istraživanju kompanije za putovanja iVisa.

Zahvaljujući Indeksu najsretnijih gradova svijeta – listi koja rangira 40 gradova kako bi se utvrdilo koje je najsretnije mjesto na svijetu – putnici svoje putovanje mogu prilagoditi u skladu s tim.

Pomažući vam da odlučite gdje putovati na osnovu pet faktora sreće: cijenama života, sunca, zelenih površina, ljubaznog lokalnog stanovništva i očekivanog životnog vijeka, možete biti sigurni da svaka destinacija na listi ispunjava ove zahtjeve.

Ove godine, Lisabon je izglasan za najsretniji grad na svijetu.

Postoji razlog zašto je Lisabon bio na vrhu liste sreće. Poznat po toploj, sunčanoj klimi, šarenim, čudnim zgradama, sjajnom noćnom životu, fado muzici i ljubaznim mještanima, glavni grad Portugala je jedan od najslikovitijih gradova na svijetu.

Glavni grad Portugala godišnje sunce grije čak 2.801 sat, a stanovnici u prosjeku rade 31 sat u sedmici.

Osim što je okrunjen kao prvi u odjelu za sreću, zauzeo je i četvrto mjesto za najljepši grad na svijetu na listi U City Guide, web stranice posvećene urbanim destinacijama.

Također je dom niza poznatih znamenitosti, uključujući manastir Jeronimos i toranj Belem. Kada se govori o hrani, poželjet ćete probati jedan od domaćih specijaliteta, Pastéis de Belém.

Druga na listi je Barcelona, a u top 10 nalaze se i Atina, Rim, Sydney, Madrid, Toronto, San Jose, Istanbul i Bankgok.

Izvor:Klix

You must be logged in to post a comment.