office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Park prirode Učka

Učka, mjesto kao stvoreno za opuštanje i rekreaciju za sve planinare i rekreativce. Pogled koji se pruža s vrha Učke definitivno je nešto što morate vidjeti.

Planina Učka nalazi se uz samu obalu sjevernog Jadrana. Blizina mora pogoduje njezinoj specifičnoj klimi i bujnoj šumskoj vegetaciji, a krase ju mnoge zaštićene i rijetke životinjske i biljne vrste.

Na vrhu Vojak nalazi se kula, koja je postala njezin zaštitni simbol. S kule se prostire veličanstven pogled prema prekrasnoj Rijeci, Kvarnerskim ostrvima, Istri, Platku… Pogled od 360° koji svih ostavlja bez daha.

Učka nudi pregršt različitih sportskih aktivnosti od planinarenja, slobodnog penjanja, brdskog biciklizma, slobodnog letenja do brojnih sportskih natjecanja i utrka. Čekaju vas lijepo uređene planinarske i biciklističke staze, edukativne staze i šetnice, razne radionice i programi za najmlađe te mogućnost stručnog vodstva.

Šetalište “Slap” vodi prema slapu koji izvire na nekoliko mjesta unutar samog kanjona. Šetalištem se prolazi kroz uređeno odmorište, nasade maruna, šumu hrasta i preko starih terasica na kojima se u stara vremena obrađivala zemlja.

Poučna staza “Vela draga” prolazi kroz veličanstveni istoimeni kanjon te uz pomoć postavljenih interpretacijskih ploča na čak četiri jezika predstavlja spomenik izuzetne geomorfološke vrijednosti.

Osim predivne prirode, ovdje dolaze i mnogi zaljubljenici u sportove. Učka je savršeno mjesto za biciklizam, slobodno penjanje, planinarenje, slobodno letenje te razna sportska natjecanja i utrke.

You must be logged in to post a comment.